Forró győzelem

2018. augusztus 23., csütörtök 16:56 | 4 hónapja 25 napja 2 órája 48 perce
A második félidőben mutatott játéknak köszönhetően magabiztosan győztünk a hihetetlenül meleg váci sportcsarnokban - Klivinyi Kinga három gólt lőtt!
Forró győzelem

Női kézilabdacsapatunk idei utolsó, Vác elleni felkészülési mérkőzése még úgy is sok nézőt vonzott a váci sportcsarnokba, hogy ott elképesztően meleg volt. Igaz, próbálkoztak is sokféleképpen enyhíteni a problémán – a játékosok csak jeges tömbbel voltak felszerelve, illetve, a váci kispadot egy ventilátorral hűsítették, „a lelátón viszont legyezőket és hideg sört is lehetett látni a kezekben, sőt, volt, aki fürdőruhában igyekezett átvészelni a meccset.

A pályán ezzel egyidejűleg sok hibával tarkított kézilabdát láthattunk (talán a hőség is közre játszott). A védekezés egyik oldalon sem működött igazán – vagyis, nálunk talán egy öt-tíz perces periódus volt, amikor a falunk megtalálta a ritmust –, így sok gól után tapsolhattak a nézők. Az első harminc percben szerencsére hárommal többször örülhettek a mieinket szép számban elkísérő szurkolók, ugyanakkor a 17-14-es vezetésünkkel maximálisan nem lehettünk elégedettek. A befejezéseknél elsősorban Háfra Noémit és Hornyák Dórát dicsérhettük, továbbá a rendezetlen védelem elleni játékunk is megfelelő volt. A csapatok felemás teljesítményéhez igazodott sajnos a két játékvezető is: a legkirívóbb esetnél például előbb továbbot intettek, amikor Malovics egyértelműen lábbal ért a labdához, majd a lerohanás végén tankönyvbe illő hetesnél hunytak szemet. Csak, hát, hibát hibával kompenzálni?!

A fordulás után aztán a mi hibáink csökkentek a legjobb ütemben, Szemerey Zsófi jól állt bele a védelmünk által felkínált sávokba, míg a védései után a lerohanásainkat könyörtelenül kihasználtuk (vagy felállt fallal szemben Hornyák Dóra bombázott a jobb felsőbe...), így a 38. percben Szilágyi Zoltán már mínusz nyolcnál tudott csak időt kérni.

Elek Gábor hét perccel később hívta magához játékosait, ekkor 26-19 volt az állás a mieink javára, aztán a gyors értekezést követően Klivinyi Kinga állította vissza a közte nyolcat. Nem tévedés, Klivinyi Kinga megszerezte élete első gólját (lásd az ftc_kezilabda instagram oldal storyjában!) a Ferencváros színeiben (még akkor is, ha ezúttal az edzőmezben, tiszta feketében lépett pályára a csapat...). Persze, nem olyan átlövésgól volt, amilyet a későbbiekben remélünk tőle, hanem gyönyörű figura utáni tiszta betörést követő könnyed "lövés" a bal kapufa tövéhez. Vastaps jött a lelátóról, a pacsi meg Elek Gábortól. Aztán, ha már így volt, Kinga gyorsan bepattintott még kettőt, csak hogy ne tűnjön véletlennek a produkció...

A győzelmünk így nem forgott veszélyben, és a közte tíz is csak azért nem lett meg, mert az utolsó öt percben kihagytuk a ziccereinket, és 1-4-re hoztuk ezt a periódust. Hét góllal nyertünk a Vác ellen, jövő szombaton pedig bajnoki mérkőzésen lépünk már pályára!


FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
GVM-Vác – FTC-Rail Cargo Hungaria 27-34 (14-17)

A Ferencváros gólszerzői: Pena 6 (4), Háfra 5, Snelder 5, Hornyák 4, Kliviyi 3, Malovics 2, Márton 2, Kovacsics 2, Schatzl 2, Lukács 2, Mészáros 1,