Gigászi ellenfél

2018. április 5., csütörtök 15:08 | 8 hónapja 8 napja 20 órája 47 perce
A végső győzelemre is esélyesnek tartják a Rosztov-Dont, vagyis óriási küzdelem vár a Ferencvárosra a Bajnokok Ligája-negyeddöntőben.
Gigászi ellenfél

A Bajnokok Ligája-győzelemre a szakértők szerint négy csapatnak van valós esélyese: a címvédő Győr, a tavalyi ezüstérmes Vardar Szkopje és a két éve győztes CSM Bucuresti mellett a néhány világklasszist, valamint a Rióban olimpiai bajnoki címet szerző orosz válogatott jelentős részét tömörítő Rosztov-Don – vagyis az a klub, amely a Ferencváros ellenfele lesz a negyeddöntőben. Ráadásul az ötszörös orosz bajnok együttest már tavaly is a FINAL4-ba várták, az első csoportkörös kiesése komoly blamának minősült (igaz, a Bucuresti, Győr, Midtjylland, Rosztov négyes finoman szólva is halálcsoport volt), végül az EHF-kupát dalolva, az orosz bajnokságot veretlenül nyerte meg. Azóta távozott a kerettől a négyszeres BL-győztes kapus, Katrine Lunde, helyére jött a brazil világbajnok Mayssa Pessoa, valamint további erősítésként a szintén négyszeres BL-aranyérmes Katarina Bulatovics. Az imént említett kettő légióson kívül még négyet foglalkoztat a Rosztov-Don: az ukrán Viktoriya Borshchenko nem annyira meghatározó, de a brazil irányító, Ana Paula Rodrigues Belo, a francia balszélső, Siraba Dembele és a spanyol balátlövő, Alexandrina Cabral Barbosa feltétlenül klasszisnak számít.

Szóval, női kézilabdacsapatunknak ezen a Rosztov-Donon keresztül vezet az út a négyes döntő felé, és ne legyenek kétségeink, ezért a célért lányaink az ördögnek is nekirontanának. A heti munka is ennek megfelelően indult: a hétvégi mérkőzések után hétfőn pihenőt kapott a csapat, kedden a konditeremben volt jelenés, szerdától pedig már az ellenfél-specifikus felkészülés is elkezdődött.

A meccsre már csak álló jegyet lehet vásárolni (mintegy hatvan darab maradt) az online felületünkön keresztül. Tájékoztatjuk egyúttal szurkolóinkat, hogy a vélt vagy valós visszaélések miatt a beléptetésnél vonalkód leolvasásra kerül sor, ezért várhatóan megnő a sorban állás ideje. Kérjük, mindenki érkezzen időben a helyszínre!

A szerdai edzés előtt a Fradi Média kérdezte Nerea Penát és Szucsánszki Zitát.BAJNOKOK LIGÁJA
Negyeddöntő, első mérkőzés

FTC-Rail Cargo Hungaria - Rosztov-Don

Helyszín: Dabas, Obo Aréna
Időpont: 2018. április 7. 17 óra
Játékvezetők: Fabian Baumgart és Sascha Wild
Jegyár: 3500-7500 (Online jegyvásárlás!)
TV: Sport 1