Győzelem a szurkolókért!

2017. szeptember 21., csütörtök 20:22 | 9 hónapja 26 napja 12 órája 27 perce
A rendkívül gyenge játék idején is kitartott az aréna közönsége, amely ezzel győzelemhez segítette női kézilabdacsapatunkat - INTERJÚK!
Győzelem a szurkolókért!

Rendkívül gyenge első félidő után nagyot fordult a játék képe, és végül három góllal győzött a női kézilabdacsapatunk. Alább a sajtótájékoztatón elhangzottakat olvashatják, például azt is, hogy Elek Gábor a hatalmas segítséget nyújtó szurkolóinknak ajánlotta a győzelmet!


Elek Gábor:
Ez a mai mérkőzés ékesen bizonyította, hogy Skaliczki Lászlóra szüksége van a magyar kézilabdának. Azt gondolom, hogy nem olyan gazdag a magyar kézilabda, hogy ne legyen rá szükség, nagyon gratulálok a csapatának és neki is. Azt gondolom, hogy ez egy nagyszerű teljesítmény a Békéscsabától, és a gólok száma megmutatja, miért is a két kapus, lett a meccs legjobbja.
Saját csapatomról: nagyképűen, nagy arcúan kezdtük el a mérkőzést és az első félidőben ezt is folytattuk, nagyon keveset tudtunk megvalósítani abból, amit szerettünk volna, ami biztos, hogy az én hibám is, de mindenképpen elgondolkodtató. Szeretném megköszönni a közönségnek, óriási segítséget kaptunk tőlük ahhoz, hogy ekkora hátrányból fordítani tudjunk és az, hogy kitartottak mellettünk, hogy egy ilyen esős, csütörtöki napon ilyen sokan itt voltak az különleges öröm számomra, elsősorban ezt a győzelmet nekik ajánlom, és még egyszer nagyon köszönjük nekik. A második félidőben mutatott küzdőszellemmel maximálisan elégedett vagyok, de az is nagyon messze van attól, ami a Bajnokok Ligájában kell. Azt gondolom, nem felejtett itt el senki kézilabdázni, a négy meccsen szerzett nyolc ponttal elégedettek lehetünk, de ezek a félidők nem fognak beleférni a későbbiekben. Ezzel az első félidővel, ha például nem itthon játszunk, hanem Békéscsabán, akkor már nem nyertünk volna. Nerea Pena azért nem játszott, mert van egy combizom húzódása még Budaörsről, amely nem tragikus, de nem ér annyit a mai játéka, hogy Szkopjéban ne tudjuk használni. Úgy egyeztem meg vele, hogy azért van padon, ha bajban leszünk a hétméteresekkel, akkor jöjjön – így is történt, csak kár, hogy nem előbb.

Bíró Blanka: Kellett a teljesítményemhez, hogy a szünetben extrán rákoncentráltam a meccsre, hiszen úgy volt, hogy nem állok be. Az első félidőben főként az átlövéseknél volt gondunk, és ehhez hozzátett, hogy a védekezésünk messze nem volt elég stabil. Amikor beálltam, már jobb lett, és jobban láttam a sávokat, ezért volt könnyebb dolgom.

Skaliczki László: Bevallom, látva a Fradi a játékát az előző meccseken, abban reménykedtem, hogy harminc gól körül maradunk, mert kaptunk mostanában elég sokat. Az első félidőben a védekezésünk és Györkös Rebeka kiváló teljesítménye meghatározó volt, később viszont már látszott, hogy nem tudjuk ezt a tempót végigvinni, illetve eleinte rengeteg helyzetet hagyott ki a Ferencváros, nekünk jöttek ebből a támadási lehetőségek, amelyekkel éltünk is. A második félidő elején teljesen más fordulatszámon játszott a Fradi, lendületbe jött és sokszor belekényszerített bennünket a passzív játékba. Sokszor rövid lendületvétel után rossz döntéseket hoztunk, aztán bizonyos szakaszokban, amikor még próbáltuk rendezni a sorainkat, kimaradtak a helyzetek, és nyilván az emberhátrányos szituációk is elvették az energiánkat. Annak örülök azért, hogy nem csuklottunk össze. Jó lenne nekünk, ha át tudnánk emelni azt a sebességet, amit a második félidőben a Fradi diktált, mert a velünk közel azonos szinten álló csapatok ellen eredményesek lehetnénk. A jövőben ezt az erőt, ezt a dinamikát és ezt a kohéziót kell mutatnunk minden meccsen, és akkor elindulhat a csapat egy olyan szakasz felé, amelyre lehet célokat építeni.

Györkös Rebeka: Szerencsére jól ment a védés, de ehhez kellet a csapat is. Az első félidőben egységesen küzdöttünk, mind támadásban, mind védekezésben fegyelmezettek voltunk. A második félidőben sajnos történt egy hosszabb zárlat, ami során nem tudtunk gólt lőni, illetve a védekezésben sem tudtunk már annyira összpontosítani, de büszke vagyok a csapatra, hogy ezzel a Ferencvárossal pariban tudtunk maradni.