Győzelem az Érd ellen

2018. augusztus 2., csütörtök 21:51 | 4 hónapja 16 napja 10 órája 11 perce
Második felkészülési mérkőzését játszotta női kézilabdacsapatunk, amely ezúttal az Elek Gyula Arénában fogadta az Érdet, és Szemerey Zsófi remek védéseinek is köszönhetően négy góllal győzött.
Győzelem az Érd ellen

Sűrű napokon van túl női kézilabdacsapatunk: a keddi edzőmérkőzést követően szerdán kétszer tartott edzést Elek Gábor vezetőedző, ráadásul a délutáni foglalkozást a lelátóról tekinthették meg szurkolóink is, majd ezt követően kötetlen hangulatú ankéton kérdezhették a keret valamennyi tagját és vezetőinket, míg csütörtökön a délelőtti edzés után fotózáson vett részt a csapat (erről részleteket az augusztus 7-i Fradi TV-ben láthatnak). Mindezek ellenére péntek délután olyasféle játékot vártunk Kovacsics Anikóéktól, mint amilyet az MTK elleni összecsapás első ötven percében mutattak. Legalábbis Elek Gábor akkor ezzel a periódussal volt elégedett, s miután gyakorlásról van szó egyelőre, ez a legfontosabb.

Az idénybeli második edzőmérkőzésen az ellenfél az Érd volt, amely szerdán Fehérváron győzött 33-32-re.

Nem kezdtük jól a mérkőzést, 3-1-re vezetett az Érd, és bár 5-3-ra fordítani tudtunk, de a vendégek ismét elmentek 10-7-re. Elek Gábor ekkor időt kért, aminek meg is lett az eredménye, szisztematikusan dolgoztuk le a hátrányunkat, és végül – főleg Háfra és Hornyák vezérletével – a szünetre sikerült egyenlítenünk. (15-15)

A második félidőben próbáltunk eggyel gyorsabban játszani, ez helyenként sikerült, át is vettük a vezetést, de az Érd nagyon szívósan játszott. Nehezen tudtuk tartani irányítójukat, Tóth Gabriellát, az érdiek pedig 21-21-ig tudták tartani velünk a lépést. A második félidőre beállt Szemerey Zsófi megbabonázta őket, megfogott három hetest, és ezen felül is volt több bravúrja. A feljavult kapusteljesítménnyel pedig éltünk támadásban is, volt, hogy emberhátrányban, cunderből szerzett gólt Schatzl. Egy 6-0-s szériát produkálva 26-21-re elhúztunk. Szabó Edina csapata próbált zárkózni, de a végén így is négy gól lett a két együttes között.

Az idény eleji forma mindkét csapat játékán látszódott, de a (munkanap ellenére) a szépszámú Fradi-közönség elégedetten távozhatott idei első népligeti mérkőzésünkről.

Felkészülési mérkőzés:
FTC-Rail Cargo Hungaria – Érd 29-25 (15-15)
Elek Gyula Aréna, 200 néző
Gólszerzőink: Háfra 8, Hornyák 5, Pena 4, Schatzl 3, Kovacsics 3, Márton 2, Malovic 2, Faluvégi, Snelder