Győzelem Debrecenben

2017. augusztus 5., szombat 17:57 | 11 hónapja 11 napja 40 perce
Második felkészülési mérkőzésén is magabiztosan nyert női kézilabdacsapatunk, ezúttal a Lokit vertük négy góllal.
Győzelem Debrecenben

Hosszúra sikeredett a szombat női kézilabdacsapatunk számára – s nemcsak azért, mert ezúttal az egyébként a Budapesthez nem épp közeli Debrecenben játszott edzőmérkőzést, hanem, mert a lányoknak a tizenegy órakor kezdődő bemutató edzéssel indult a napi kézilabda-program. Az Elek Gábor mesteredzői licencéhez szükséges bemutató tréningen több tucat tréner figyelte a debreceni Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, amint vezetőedzőnk a szélsők képzéséről tart előadást.

Néhány órával később aztán az is kiderült, hogy nem a levegőbe beszélt a mester, hiszen Lukács Viktória, vagyis a jobbszélső két góljával vágtunk bele a Debrecen elleni felkészülési mérkőzésbe, amelynek első negyed órájában a szerdai, MTK elleni összecsapáshoz képest sokkal jobb játékot nyújtottak a mieink. Meg is látszódott az eredményen, Bíró Blanka védései, Lukács Viktória, Marija Jovanovics és Danick Snelder gólja gyorsan négy gólosra duzzasztotta az előnyt. A gyenge debreceni támadójátéknak köszönhetően meglehetősen simán induló meccs a tizedik perctől azonban elkezdett élesedni, legalábbis Varsányi Nóra, a Loki szélsője a tőle a bajnokikon megszokott – s olykor a sportszerűség határát átlépő – agresszivitását láthattuk, na meg azt, amint ennek (a lökésnek) következtében a Schatzl Nadine a hazai kispadon landol... Nem sokkal később az egyébként kimondottan szép számú közönségnek is megjött a hangja (ezért, mármint a hangulatért egyébként élvezet Debrecenben kézilabda meccsre járni), igaz, ehhez a hazai kedvencek „feltámadása” kellett. 8-4 után egyre csak közeledett a Loki, mígnem 12-11-es előnyünknél, a harmincadik percben, negyedik próbálkozásra egyenlíteni is tudott. Mégsem döntetlennel vonultak pihenőre a felek, ugyanis Marija Jovanovics időn túli szabaddobásból gólt szerzett.

A második félidő az elsőhöz hasonlóan indult, gyorsan közé tettünk két-három gólt, és magabiztosan irányítottuk az meccset, igaz, komolyabb előnyre nem tudtunk szert tenni. A pályán egyébként a keretben lévő fiatalokat, Mód Noémit (ő tíz percet kapott), Nagy Líviát és Tóth Nikolettet és a szélsőket leszámítva nagyjából egyenlő időt játszott mindenki. Az utolsó negyed órára fordulva ismét közel kerülhetett volna a Loki, de Bíró Blani hetes védése forduló pontot jelentett, gyors egymásutánban szerzett három találattal ötre növeltük a különbséget, s az utolsó tíz percben már nem is engedtük újra felzárkózni ellenfelünket.

25-21-es győzelmünk a felkészülés ezen időszakában nem sokat jelent, ha viszont mégis következtetést akarnánk levonni a látottakból, akkor annyit megállapíthatunk, hogy a védekezés jelen pillanatban előrébb tart a támadójátéknál (amely legnagyobb hibája ezúttal a helyzetkihasználás volt). Könnyen elképzelhető, hogy a következő hetekben lesz ez még fordítva is, de csak az a fontos, hogy a tétmeccsekre már mindkettő egyszerre megfelelően működjön.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

DVSC-TVP - FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 21-25 (12-13)
Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok
Vezette:
Sándor Csaba és Sziksay Csaba
A Fradi gólszerzői: Lukács Viktória 6, Nerea Pena 5, Kovacsics Anikó 5 (3), Marija Jovanovics 4, Laura van der Heijden 2, Schatzl Nadine 2, Danick Snelder 1
Kiállítások: 6-6 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 4/3

Elek Gábor: - A héten megbeszéltük az MTK elleni meccsen a védekezésben elkövetett elvi hibákat, és az volt a fő feladat, hogy ma ezeket kijavítsuk. Elégedett lehetek, hiszen a huszonegy kapott gól nem sok, másrészt egy-egy hibát leszámítva jól védekeztünk, jó egyéni teljesítményeket láthattunk. A támadásban az első félidőben kicsit fegyelmezetlenek voltunk, úgy a játékban, mint a helyzetek kihasználásánál, de erre a félidőben felhívtam a figyelmet, és a második játékrészben le is redukálódott ezek száma. Két dologgal lehetek elégedetlen, de egyik sem számottevő jelen pillanatban: az egyik a játék sebessége, a másik a helyzetkihasználás. Mivel a héten a védekezésre fektettük a hangsúlyt, ez természetes következmény volt a jól erősítő Debrecennel szemben.