Győzött a fáradtság

2017. augusztus 25., péntek 18:13 | 9 hónapja 28 napja 10 órája 24 perce
Kiütközött, hogy a mieink egy meccset már játszottak, míg a Thüringer frissen lépett pályára.
Győzött a fáradtság

Az Elek Gyula-kupa harmadik mérkőzése a Siófok sima győzelmét hozta – persze, ez nem is volt túl váratlan, hiszen addigra a Fehérvár túl volt már egy összecsapáson, míg a siófokiak először léptek pályára.

Épp ennek tükrében volt egészen egyértelmű, hogy a mieink Thüringer elleni meccse igazi erőmérő lesz, hiszen a lányaik néhány órával korábban a Byasent verték. Eleinte nehéz volt megállapítani, hogy mi maradt fáradtságként az előző mérkőzésből, mert nem túl nagy iramban kezdődött a játék – a Thüringer nem siettette azt, mi pedig eleve logikus, hogy mi nem rohantunk. Az is látszott, hogy a két fél jól ismeri a másikat, elvégre az előző idényben a Bajnokok Ligájában kétszer is összecsapott e két csapat. Szerencsére jó emlékeink lehetnek a Magyarországot és a Ferencvárost egyébként kimondottan szerető Herbert Müller által irányított németekről, hiszen az ellenük vívott összecsapással tért vissza csapatunk az Elek Gyula Arénába a nemzetközi színtéren is. Telt ház és pokoli hangulat volt akkor, s ilyen körülmények között nem is lehetett kérdés a hazai győzelem: 32-24-re nyertek lányaink. A visszavágó ennél sokkal rázósabbra sikerült, öt perccel a vége előtt még négy gólos hátrányban voltunk, ám végül döntetlenre mentettük a találkozót.

Visszatérve a mostani felkészülési meccsre: nem meglepetés, meg sem közelítette hőfokában a fent említetteket, de az eredmény szorosságát tekintve inkább a Németországban játszotthoz hasonlított. Fej-fej mellett haladtak a felek, a huszonötödik percben kialakult kétgólos német vezetés már-már soknak számított. A félidő utolsó tíz percében kezdtek kiütközni a fáradtság jelei, a délben legeredményesebb Laura van der Heijden kezéből kétszer is kiperdült a labda, Márton Gréta kétszer is komoly helyzetben találta el a kapust, de Háfra Noémi néhány órával látott dinamikája sem volt az igazi. Persze, ha egy kicsit az oldalvonal mellé is pillantottunk, még inkább megértettük az okokat, ott ugyanis egymás mellett foglalt helyet Szucsánszki Zita, Hornyák Dóra, Mód Noémi és Nerea Pena, vagyis négy belső játékorunk, akik közül legalább három klasszis alapemberünk.

A pályán a többiek így is döntetlenre mentették az első félidőt, a második elejét azonban megint inkább a Thüringer uralta, nyolc perc alatt csak egyszer találtunk a németek kapujába, s mivel ők háromszor is, megint kettő lett a hátrányunk. Futottunk az eredmény után, ahogy csak bírtunk, újra és újra kiegyenlítettünk, de a vezetést nem sikerült átvenni, s úgy is tűnt, hogy hacsak át nem esünk a holtponton, a végén bedarál minket a Thüringer. Főleg a kihagyott ziccerekért és a hetesekért kár (Dinah Eckerle ragyogóan védett, sajnos), ha egy picit több koncentráció maradt volna a befejezésekre, biztosan nyerünk. Az utolsó tíz percre fordulva másfél percet kettős emberelőnyben is játszhattunk, de mínusz egynél közelebb ebben a periódusban sem értünk. A végén még a Németországban látott feltámadásban bízhattunk, de ezúttal ez sem jött el, Eckerle lehúzta a rolót (Szikora Melinda egész pályáról azért még egyszer túl járt az eszén...). Győzött a Thüringer, s ha szombaton reggel nem kap ki a Byasentől, döntőt játszik, ha mégis, a gólkülönbség dönt majd a csoport helyezésekről.

ELEK GYULA – RAIL CARGO HUNGARIA NEMZETKÖZI KÉZILABDA KUPA
FTC-Rail Cargo Hungaria - Thüringer HC 22-26 (13-13)
FTC:
Bíró Blanka - Lukács Viktória 1, Marija Jovanovics 4, Szekeres Klára, Danick Snelder 4, Kovacsics Anikó 4, Schatzl Nadine.
Csere: Szikora Melinda 1, Laura van der Heijden 3, Háfra Noémi 1, Mészáros Rea 2, Faluvégi Dorottya 2, Márton Gréta.

Elek Gábor:
A jelenlegi állapotunkban, négy belső játékosunkat nélkülözve ennyire bírtuk el, hogy öt órán belül két mérkőzést játszottunk. A küzdéssel elégedett vagyok, a meccset egyértelműen a kihagyott helyzetek és hetesek miatt veszítettük el - ez pedig kétség kívül a fáradtság számlájára írandó.

További eredmények:

Alba Fehérvár KC - Siófok KC 20-31
Krim Ljubjana - Alba Fehérvár KC 34-32
FTC-Rail Cargo Hungaria – Byasen Trondheim 32-20
Siófok KC - Krim Ljubjana 26-31
Byasen Trondheim - Krim Ljubjana 27-42

AZ A-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Krim Ljubjana 6 pont
2. Siófok KC 3 pont
3. Alba Fehévár KC 0 pont

A B-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Thüringer HC
2. FTC-Rail Cargo Hungaria
3. Byasen Trondheim

A helyosztók párosítása:

Az 5. helyért: Byasen - Alba Fehérvár KC 15 óra
A 3. helyért: FTC-Rail Cargo Hungaria - Siófok KC 17 óra
Döntő: Thüringer HC - Krim Ljubjana 19 óra