Győztes debütálás az Eb-n

2017. július 27., csütörtök 15:38 | 11 hónapja 19 napja 2 órája 59 perce
Végig vezetve, fradisták vezérletével győzte le Romániát a magyar női junior válogatott az Európa-bajnokság nyitó mérkőzésén.
Győztes debütálás az Eb-n

Csütörtökön lépett pályára először az U19-es Európa-bajnokságon a magyar női junior kézilabda-válogatott, amely a kontinenstornát megelőzően négy hetet készült Balatonbogláron. Fiataljainkon meg is látszódott a sok gyakorlás, mert a nyitómérkőzésen esélyt sem adtak Romániának.

Hajdú János szövetségi kapitány csapata végig vezetve, szinte folyamatosan három-négy gólos előnyét őrizve verte magabiztosan a románokat. Az összecsapás legjobbjának az FTC-Rail Cargo Hungaria jelenleg kölcsönben az MTK-nál szereplő játékosát, Háfra Noémit választották meg, s tekintve nyolc lőtt akciógólját, ez aligha volt kérdéses. Ráadásul a második, illetve a harmadik legtöbb magyar gólt szerző hölgy is a Fradi sportolója: Faluvégi Dorottya és Márton Gréta is ötször volt eredményes. Ez összességében azt jelenti, hogy a magyar válogatott huszonhat góljából tizennyolcat a Ferencváros kézilabdázói szereztek. A kapuban Hlogyik Petra (kölcsönben jelenleg az MTK-nál szerepel), valamint Suba Sára is jól teljesített.

NŐI JUNIOR KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
Magyarország – Románia 26-21 (14-11)
Helyszín:
Celje (Szlovénia)
Vezette: Daniel Krause Kjaer és Nicklas Mark Pedersen (dánok)
Magyar gólszerzők: Háfra Noémi 8, Faluvégi Dorottya 5, Márton Gréta 5, Fodor Csenge 2, Hornyák Bernadett 2, Pásztor Noémi 2, Szabó Kitti 1, Tóvizi Petra
Kiállítások: 2, ill. 4 perc.
Hetesek: 4/1, ill. 3/2