Győztes gyakorlás

2018. július 31., kedd 17:42 | 4 hónapja 17 napja 15 órája 40 perce
Az első labdás edzés egyben az első edzőmérkőzése is volt női kézilabdacsapatunknak az új idényben, elvégre most először volt együtt a teljes keret.
Győztes gyakorlás

Ugyan a felkészülési időszak papíron július 16-án már kezdetét vette, valójában július 30. óta készülhet kompletten a szezonra a Ferencváros női kézilabdacsapata. Az okok ismertek: az első héten három junior világbajnokát, Nerea Penát, továbbá a sérülés után lábadozó Klivinyi Kingát, Bobana Klikovacot és Szikora Melindát nélkülözte Elek Gábor, a másodikon pedig a magyar válogatott edzőtáborában résztvevő Bíró Blankát, Hornyák Dórát, Kovacsics Anikót, Lukács Viktóriát és Schatzl Nadine-t. Épp ezért arra is csak hétfőn nyílt lehetőség, hogy a társaság közösen megünnepelje a junior vb-aranyat (videót láthatnak róla az ftc_kezilabda Instagram fiókon), arról nem is beszélve, hogy az első közös edzésre (a sérülteket leszámítva, természetesen) is csak most kerülhetett sor.

Vagyis, a kedd délutáni MTK-Fradi edzőmeccsen valóban az edzésen lehetett csak a hangsúly – főként, ha hozzátesszük, hogy labdával, esetleg taktikával hétfőn nem sokat bíbelődtek a lányok, kizárólag a konditeremben volt program. Arról is érdemes megemlékezni egy mondat erejéig, hogy múlt csütörtökön még az MTK-Fradi közös csapat játszott (és kapott ki kettő góllal) a Dunaújvárossal, miután az első két hetet amúgy is együtt edzették végig a hölgyek.

Az MTK-Fradi mérkőzés aztán csak periódusokban hozott kiegyenlített játékot, jobbára a mi akaratunk érvényesült. Eszerint a kemény védekezés, illetve Bíró Blanka védései után villámgyorsan indultunk. Csere nélkül játszottunk az első negyed órában, így aztán végképp alkalmas volt a csapat a rohanásra – arra például hosszú perceket kellett várni a kezdés után, hogy felállt fal ellen támadhassunk, elvégre a legtöbb akciónkat első szándékból végigvittük. 4-2-es vezetésünk után 6-6-nál még egyenlített egyszer az MTK, ezt követően azonban már csak nőtt a különbség. Különös lehetett Vlagyimir Golovin helyzete is: az MTK vezetőedzője alig két hete borzasztóan örült Háfra Noémi bombáinak, most viszont már elszenvedője volt a csapata, ha Noni felugrott kilencről…

Eleinte Djurdjina Malovics és Danick Snelder volt a két hármas védő, Dina később kettesben is védekezett, hármasban pedig ilyenkor Hornyák Dóra vagy Mészáros Rea vette át a helyét. Elek Gábor egyébként negyedóránként forgatta a csapatot, ennél sűrűbben csak kiállításoknál, esetleg sérüléseknél cserélt (Malovicsnak volt kisebb fájdalma a bokájánál az első gólja után, de később visszajött) – leszámítva azt, hogy Nerea Pena csak támadásban volt pályán.

A szünetig nyolc gólra növeltük az előnyünket, a második játékrészben pedig nagyjából tartottuk ezt a differenciát.

Különbség volt a fordulás után az első harminc perchez képest, hogy Szemerey Zsófi jött Bíró Blani helyére a kapuba, valamint az utolsó negyedórában Farkas Kata is szóhoz jutott. Sőt, ha már arra járt, gólt is szerzett, a harminchetediket, öt perccel a lefújás előtt. Tízzel vezettünk ekkor, de a tíz közte a végére így sem lett meg. Nagy bosszúságot ez nem okozott az egyébként szép számú szurkolók körében, miként azon is csak jót derültek a nézők, hogy Malovics első hivatalos edzőmeccsén az első góljai után az első piroslapját is begyűjtötte, miután a vége előtt nem sokkal erősen véleményes ítélet után megkapta harmadik kettő perces kiállítását is.

37-30-ra győztünk - mondhatni, gyakorlásnak jó volt.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MTK-FTC-Rail Cargo Hungaria 30-37 (14-22)

A Ferencváros gólszerzői: Lukács Viktória 8, Márton Gréta 6, Danick Snelder 5, Hornyák Dóra 5, Djurdjina Malovics 4, Kovacsics Anikó 4, Schatzl Nadine 2, Háfra Noémi 1, Farkas Kata 1, Faluvégi Dorottya 1.