Győztünk Siófokon

2017. október 28., szombat 14:42 | 1 éve 15 napja 14 órája 52 perce
Fantasztikus hangulatban, csordultig telt csarnokban lépett pályára női kézilabdacsapatunk Siófokon, és magabiztos játékkal hozta el a kettő pontot!
Győztünk Siófokon

„Tanulságos győzelem volt” – írtuk, mondtuk, amikor legutóbb a Siófok ellen nyerni tudtunk – ez, ugye, az Elek Kupa-kupa bronzmeccsén történt még nyáron –, ugyanis akkor, igaz foghíjas kerettel, az első félidőben gyengén kézilabdáztunk, szünetre négy gólos hátrányba kerültünk, a fordulás után aztán kapaszkodhattunk. Akkor sikerrel tettük, de azt feltétlenül leszűrhettünk a végül 26-22-es sikerrel zárult összecsapáson, hogy a Siófok jelentősen megerősödött, ezért a közepes teljesítmény nem biztos, hogy elegendő lenne ellene.

Mielőtt a mostani meccsről szólnánk: egészen parádés hangulat fogadta a csapatokat! Tény, hogy a Beszédes József Általános Iskola tornacsarnoka nem túl nagy, sőt, de nagyjából helytálló úgy fogalmazni, hogy még a csillárról is nézők lógtak. A hazaiak jelenléte nem meglepő, a Balaton partján tradicionálisan nagy esemény, amikor a Fradi ide érkezik, most meg, hogy esélyét látták, hogy talán el is kapják a mieinket, főleg. A vendégszektor is megtelt azonban, régen, nagyon régen kellett azon gondolkodni, vajon befér-e minden szurkolónk a csarnokba, de ezúttal egy gombostűt sem lehetett leejteni abban a sarokban. Játékosainknak például a félidőben a reklámtáblákon keresztül mászva juthattak csak az öltözőbe, mert az egyébként a szektor előtt vezető folyosón is zöld-fehérbe öltözött szurkolók álltak…

Ha ezen múlna, örömmel másznának mindig, és szerencsére ezúttal sem voltak szomorúak, mert ekkorra öt gólos előnyt szorgoskodtak össze.

Pedig nem úgy kezdődött a mérkőzés, ahogy reméltük, sokkal inkább a Thüringer elleni első öt perchez hasonlított. Ha fejlődésnek számít, akkor annyi legalább pozitív, hogy ezúttal csak 0-3-ig engedtük riválisunkat, nem pedig 0-4-ig…

5-4-nél viszont már nálunk volt az előny, vagyis gyorsan magunkhoz tértünk. Ellépni azonban eleinte nem tudtunk, persze ebben azért jelentősen szerepe volt annak is, hogy a tizenötödik percig háromszor kényszerültünk emberhátrányban játszani. A három büntetésből kettőt Danick Snelder szedett össze, így aztán érkezhetett ettől kezdve Mészáros Rea, aki hasonló szituációban beszállva remekelt egy hete Németországban. 7-7 után 8-2-es rohamot mentünk – ahogy egyenlő létszámmal és jóval kevesebbet hibázva játszottunk, egyből magabiztosabb lett az előny.

A négy-öt gólos vezetésről azonban nem igazán tudtunk továbblépni, sem az első félidőben, sem a másodikban, a Siófok rendre a lélektani határon belül maradt. Sőt, a negyvenedik percben kettőre közeledett, nem is késett Elek Gábor időkérése, ám következő támadás sem hozott gólt, s egy kissé ijesztőnek tűnt, hogy a hazaiak egyre zárkózhattak volna. Nem kaptunk gólt szerencsére, ellenben megint ráztunk magunkon egyet, és eldöntöttük a mérkőzést, ugyanis 21-23 után úgy dobtunk nyolcat, hogy közben a Siófok csak egyet, ráadásul közben Camille Aoustine is kiszállt a meccsből. A francia teljesen jogosan kapott piros lapot, miután a levegőben repülő Lukács Viktóriát rendkívül sportszerűtlenül vágta földhöz - és még nem is értette a büntetést... Apropó, Vica - nem volt jó formában az elmúlt időszakban (most is Faluvégi Dorottya kezdett a jobb szélen), de végre kirángatta magát a gödörből, és parádés teljesítménnyel rukkolt elő, hét góljával a meccs legeredményesebb játékosa lett.
Az utolsó tíz perc már békésen lepergett (ahogy Kovacsics Anikó fogalmazott a lefújást követően, pont annyit csináltunk, amennyi még feltétlenül kellett, mindkét fél tudta, hogy nincsenek már lezáratlan kérdések. Leszámítva a két félidő elején mutatott gyengébb játékot kimondottan jól kézilabdázott a csapatunk, vagyis jó hangulatban készülhetünk a keddi, Győri Audi ETO elleni csúcsrangadóra.


Siófok KC - FTC-Rail Cargo Hungaria 29-37 (12-17)
Siófok,Beszédes József Általános Iskola
Vezette:
Horváth, Altmár

Siófok KC: Dedu – Such, Janjusevic 6, Nze Minko 5, Jezic 3, Damnjanovic 3, Aoustin 4.
Csere: Szemerey 1, (kapus), Mazák-Németh, Elghaoui, BÖHME 5, Gnabouyou 1, Ferenczy 1, Sárosi.
Vezetőedző: Lars Rasmussen.

FTC-Rail Cargo Hungaria: Bíró – Faluvégi 1, Van der Heijden, Kovacsics 3, Pena 6, Snelder 6, Schatzl 6.
Csere: Szikora (kapus), Mészáros 1, Lukács 7, Jovanovics 4, Hornyák, Márton, Háfra 2. Vezetőedző: Elek Gábor

Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Kizárás: Camille Aoustin
Hétméteresek:6/4 ill. 5/3

MESTERMÉRLEG:

Elek Gábor: -
Nagyon fontos volt számunkra a győzelem. Sokat készültünk erre a találkozóra, mert úgy gondolom, hogy a Siófok nagyon jó csapat. Komoly szakmai munka folyik náluk, ami hamarosan be fog érni. Gratulálok a lányoknak a győzelemhez.

Lars Rasmussen: - Voltak jó periódusaink, de sajnos sok hibát is elkövettünk. A Ferencváros megérdemelt győzelmet aratott, sokat kell még fejlődnünk, hogy az ilyen szintű csapatok ellen is sikeresek lehessünk.