Hadfi Európa-bajnok!

2018. július 2., hétfő 16:05 | 7 hónapja 13 napja 18 órája 6 perce
Női kézilabdacsapatunk kapusa, Hadfi Gréta Európa-bajnok lett az U18-as strandkézilabda-válogatott tagjaként!
Hadfi Európa-bajnok!

Hadfi Gréta újabb csodálatos aranyéremmel térhetett haza a Népligetbe! Női kézilabdacsapatunk kapusa, aki a 2017/18-as szezonban a magyar bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is bemutatkozhatott, 2017 nyarán az U17-es strandkézilabda-válogatott tagjaként korosztályos világbajnoki aranyéremet nyert a mauritiusi tornán. A csapat meghatározó része egy évvel később is együtt játszott, ezúttal viszont már U18-as válogatottként versenyeztek a korosztályos Európa-bajnokságon, a helyszín pedig Montenegró volt.

Ezeket az apró különbségeket leszámítva a forgatókönyv szerencsére hasonlóan alakult, mint egy évvel korábban az afrikai szigetországban: a csapat aranyéremmel tért vissza a kontinensviadalról is! Ebben pedig a csapat kapusának, a ferencvárosi Hadfi Grétának is elévülhetetlen érdemei voltak. A válogatott könnyedén lépett tovább csoportjából, majd az elődöntőben Portugália ellen is uralták a találkozót a magyar lányok, két sima szettben (17:13, 18:12) harcolták ki a döntőbe jutást. A fináléban aztán Hollandia következett. Ez már egy szorosabb összecsapás volt, a mieink azonban végül ezúttal is két játszmában diadalmaskodtak, így a világbajnokság után Európa korosztályos trónjára is felülhettek!

Az aranyérmes Hadfi Grétával hamarosan bővebb interjút olvashatnak itt, a fradi.hu-n!

Strandkézilabda, U18-as Európa-bajnokság, Montenegró
Leányok
1. Magyarország
2. Hollandia
3. Németország

A győztes magyar válogatott névsora:
BRAUN Csenge (Dunaújvárosi KKA), HUSTI Hanna (Dunaújvárosi KKA), KIRÁLY Réka (Érd), LANDI Gabriella (Érd), HADFI Gréta (FTC-Rail Cargo Hungária), WÁGNER Virág (Malév-Kassa), PINTÉR Klaudia (KSI), BENZSAY Rebeka (Szentendrei NKE), GAJDOS Dorottya (Szentendrei NKE), LÉRÁNT Sára (Szentendrei NKE), VITOVSZKI Veronika (Szentendrei NKE), MÁTÉFI Dalma (Szent István SE)

(Fotó: Facebook)