Harmadikként zártunk

2018. március 11., vasárnap 16:58 | 9 hónapja 2 napja 22 órája 16 perce
Rengeteget hibáztunk és kikaptunk a német bajnok otthonában, ezzel pedig a harmadik helyen zártuk a csoportot, és Rosztovba utazunk a negyeddöntőben.
Harmadikként zártunk

Ha az első Bietigheim elleni mérkőzés után azt mondták többen is játékosaink közül, hogy olyan volt, mintha soha nem érne véget, akkor még nem tudták, mi következik majd a visszavágón. A játék képe semmit sem változott, az SGBBM hét mezőnyjátékossal támadott, kézilabdázói húzták-vonták a labdát a réseket keresve, általában passzívig támadva, csakhogy most még a németek által olyannyira imádott ritmusos dobolás, tapsolás is hozzá jött. Ezt a kultúrát kevésbé kedvelő füleknek olyan ez, mintha katonák meneteléséhez adnák az ütemet – hét dobbal, és az előre bekészített karton tapsolókkal. Pedig mintegy százötven magyar is a csarnokban volt, sokan közülük Németországban élnek, de több tucatnyian Magyarországról utaztak a csapat után.

A meccs előtt Elek Gábor jelezte már, hogy bár győzni szeretnénk, ezt a hatvan percet arra is felhasználja, hogy ezúttal az utóbbi időszakban kevesebb lehetőséghez jutó játékosoknak ad több időt – egyrészt mert ezúttal az eredmény nem számított a végelszámolásnál, másrészt mert kemény időszak következik, nem árt, ha a húzóembereknek marad tartalékja.

Így Marija Jovanovics is a kezdőkkel együtt jött a parkettre, s ha már így volt, gondolta hozzá is teszi a magáét. Nos, az első húsz percben gyakorlatilag akkor is gólt lőtt, ha csak rá gondolt – Maki hétnél járt, amikor a csapat összesen kilencnél. De még így sem vezettünk ekkor; a játékrész első felében nálunk volt jobbára az előny, ám negyed óra játék után a hazaiak ragadták magukhoz a vezetést. Sőt, a félidő végéig folyamatosan növelték is, s mivel elfogytak a Jovanovics-gólok, más meg egyelőre nem talált be, öt gólosra nőtt a hátrányunk.

A szünetben nem sokat töltöttünk az öltözőben, talán három perc mehetett el, amikor már újra a pályán melegített a Fradi, főleg azok, akik addig nem játszottak. A második félidőt nagyjából új sorral is kezdtük, Bíró Blanka, Schatzl Nadine, Nerea Pena és Háfra Noémi is jött, de közelebb nem igazán értünk. Ahhoz túl sok volt a hiba. Heteseket, üres kapus lövéseket szúrtunk el, nagyjából annyit, hogy ha azoknak a felét értékesítjük, egyenlőn álltunk volna. Nem álltunk azonban, és ettől az utolsó negyed órához közeledve egyre dühösebbnek tűnt a csapat – keményedett a védekezés és gyorsult a támadójáték. Nem eléggé azonban, vagyis, ekkor már késő volt felpörögni, az akarat ellenére a koncentráció nem jött meg. 26-21-nél, hat perccel a vége előtt lehetett érezni, hogy eldőlt a mérkőzés, ezzel együtt az is, hogy a harmadik helyen zárjuk a csoportot, és a Rosztov-Don lesz az ellenfelünk a negyeddöntőben.

Utóbbi kettővel utólag inkább nem vagyunk szomorúak, tekintve, hogy a CSM Bucuresti lehetett volna a másik ellenfél a negyeddöntőben, de kár a vereségért. A szurkolókat, kiváltképp a helyszínen tartózkodókat alighanem egy valamivel lehetne kiengesztelni: a Final 4-ba jutással...


BAJNOKOK LIGÁJA
Középdöntő, 6. forduló


SG BBM BIETIGHEIM - FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 27-23 (16-11)
BIETIGHEIM:
Wester – Hundahl 5, Ivancok 3, Schulze 3, Laurenroth 4 (3), C. Woller 2, F. Woller 5
Csere: Szalamaha (kapus), Kudlac-Gloc 4, Biltoft 1
Edző: Martin Albertsen
FTC: Szikora 1 – Lukács, Jovanovics 7, Szucsánszki 5, Mászáros R. 1, Hornyák D., Márton
Csere: Bíró B. (kapus), Szekeres, Háfra 1, Faluvégi 2, Kovacsics 1, van der Heijden 1, Snelder, Pena 2, Schatzl 2
Edző: Elek Gábor
Ludwigsburg, 1935 néző. V: Caferopulosz, Bethmann (görögök)
Az eredmény alakulása. 4. perc: 2–2. 12. p.: 5–5. 21. p.: 11–8. 27. p.: 15–10. 36. p.: 18–13. 42. p.: 21–16. 48. p.: 23–19. 55. p.: 27–21
Kiállítások: 2, ill. – perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 2/–