Hatan a válogatottban

2017. július 11., kedd 21:16 | 11 hónapja 11 napja 7 órája 16 perce
Júliusban máris válogatott összetartást vezényel Kim Rasmussen szövetségi kapitány, aki hat Fradi-játékost hívott a norvégokkal közösen edző keretbe.
Hatan a válogatottban

Annyit már most elárulhatunk (a nyári program többi részleteket pedig a napokban megtudhatják), hogy július 20-án kezdi meg a felkészülést a 2017/2018-as idényre a Ferencváros női kézilabdacsapata, az első két edzést követően azonban máris ketté „szakad” az együttes, hiszen a magyar válogatottnak összetartást hirdetett Kim Rasmussen.
A nemzeti csapat szövetségi kapitánya ezúttal hat kézilabdázónkat hívta meg a keretbe, ezek alapján Bíró Blanka, Lukács Viktória, Kovacsics Anikó, Schatzl Nadine, Szekeres Klára és Szöllősi-Zácsik Szandra július 24-30 között Balatonbogláron vesz részt a válogatott edzőtáborában.

Az összetartás különlegessége lesz, hogy a válogatottunk több közös edzést is tart majd a világbajnoki és Európa-bajnoki címvédő Norvégiával. A helyzet annál is inkább érdekes, hogy a decemberben esedékes németországi világbajnokságon a két válogatott azonos csoportba került, sőt, az első csoportmérkőzést épp egymás ellen játssza.
Az említett héten a klubunknál maradó játékosok az MTK-val közösen készülnek, ahogyan azt az előző idényben megszokhattuk.

A MAGYAR NŐI VÁLOGATOTT KERETE (július 24–30.)
Kapusok:
Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Horváth-Pásztor Bettina (DVSC), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Győr), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria), Orbán Adrienn (Kisvárda Master Good SE)
Irányítók, átlövők: Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Kiss Nikolett (Érd), Klivinyi Kinga (Érd), Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Pálos-Bognár Barbara (Budaörs), Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria), Termány Rita (MTK Budapest), Tomori Zsuzsanna (Győri Audi ETO), Tóth Gabriella (Érd)
Beállók: Kisfaludy Anett (Érd), Mayer Szabina (Alba Fehérvár KC), Sirián Szederke (DVSC-TVP)
Balszélsők: Gávai Szonja (Érd), Hársfalvi Júlia (DVSC-TVP), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
Edző: Siti Bea