Helytálltunk becsülettel

2018. október 5., péntek 18:54 | 4 hónapja 10 napja 4 órája 7 perce
Többször is visszakapaszkodott női kézilabdacsapatunk a CSM Bucuresti otthonában, de a pontszerzésre ezzel együtt sem volt esély.
Helytálltunk becsülettel

Az Andrea Lekiccsel, Cristina Neaguval, Dragana Cvijiccsel felálló CSM Bucurestit legyőzni saját pályáján? Szenzáció mindenképp, de talán kisebb csodával felérő tett is lett volna női kézilabdacsapatunktól, amely a 2018/2019-es szezon során most találkozott először igazán erős riválissal.

Ezzel együtt higgadtan, ugyanakkor koncentráltan készült együttesünk, amelynek meccskeretében ott volt Nerea Pena, Djurdjina Malovics, sőt, még Szikora Melinda is. Előbbi kettő játékával is segíthette a Ferencvárost, Meli viszont egyelőre csak a jelenlétével támogathatta a társakat.
Támogatta a csapatot jó százhetven magyarból álló szurkolótábor is, amely épp a kezdésre ért a helyére, miután a román hatóságok jó egy órán át buszoztatták bármilyen ok nélkül a városban a csoport egy jelentős részét… Amikor aztán megjött, óriási elánnal kezdett szurkolásba. A pályán közben nehezen tudtuk feltartóztatni a hazaiakat; iszonyú kemény védekezésből pokolian gyorsan indultak és könyörtelenül használták ki a helyzeteket. Hullámzó volt ugyanakkor a játék képe – két-három bukaresti gól után féltünk, hogy túlzottan leszakadunk, amikor viszont mi találtunk sebességet, biztatóan közel (kettő gólig) értünk a vendéglátónkhoz.

Klivinyi Kinga első BL-góljával is épp kettőre zárkóztunk öt perccel az első félidő vége előtt, csakhogy a román időkérést követően megint három hazai találat jött. A 18-13-as félidei állás érzésre épp azt a határt jelenthette, amelyről még parádés játékkal vissza lehet fordulni, ugyanakkor gyorsan el is úszhat a pontszerzés reménye.

Sok minden nem változott a második félidőre, küzdött, harcolt a Fradi, de a bukarestiek jól kézilabdáztak ezen az estén, így pedig a Ferencváros mostani állapotában csak a tisztes helytállásra lehetett képes. Egyszer még felsejlett lehetőség a felzárkózásra, támadhattunk a közte háromért, de nem sikerült élni vele, és a következő percekben már hétre távolodott a CSM.

Ekkor sem adtuk fel azonban, nagyszerűen szállt be a meccsbe Faluvégi Dorottya, illetve Háfra Noémi is kifulladásig küzdött, így négy gólos hátrányunknál kért időt a hazai vezetőedző, Magnus Johansson és megállította a felzárkózásunkat. A Bukarest győzelmének egyik kulcsa az volt, hogy a rövidke hullámvölgyei után is roppant magabiztosan ért vissza üzemi hőfokra, és újra eltávolodott tőlünk. A pontszerzés az utolsó öt percre már nagyon távolinak tűnt, a tisztes helytállás, s ezzel együtt a büszkeség azonban megmaradt.
CSM BUCURESTI (román) - FTC-RAIL CARGO HUNGARIA36-31 (18–13)
CSM:
J. Grubisic – Radicsevics 3, Kurtovic 6, Lekics 5, Cvijics 3, NEAGU 9 (2), Mehmedovics 8
Csere: Ungureanu (kapus), B. Lazovic, Omoregie 2, Manea
Edző: Magnus Johansson
FTC: Bíró B. – Lukács V. 3, Hornyák D. 1, Kovacsics 5 (1), Snelder 3, Háfra N. 6, Schatzl Nadine 4
Csere: Malovics, Pena 3, Klivinyi 3, Faluvégi D. 2, Mészáros R., Márton G. 1
Edző: Elek Gábor
Bukarest, 4500 néző. V: Brunovsky, Canda (szlovákok)
Az eredmény alakulása. 9. perc:
7–3. 13. p.: 8–6. 17. p.: 11–6. 25. p.: 13–11. 28. p: 17–11. 37. p.: 23–17. 42. p.: 26–19. 49. p.: 29–25. 53. p.: 33–26. 58. p.: 34–30
Kiállítások: 8, ill. 2 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1