Hetesekkel kaptunk ki

2018. március 31., szombat 14:22 | 8 hónapja 12 napja 21 órája 49 perce
Őrült mérkőzésen, végül hetesekkel dőlt el a Magyar Kupa-elődöntő, és sajnos nem a mi javunkra.
Hetesekkel kaptunk ki

Az volt az ember érzése, hogy ez a mérkőzés a körítés, a Papp László Budapest Sportaréna kilenc-tízezer nézője, a felvezető műsor és a számos extra kiegészítő produkció miatt valahogy több, mint egy Fradi-Győr összecsapás, de azt is érezhettük a párosítás miatt, hogy jóval több, mint egy Magyar Kupa-elődöntő. Szóval, a várakozás óriási volt a 2017/2018-as női kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjét megelőzően.

Hozzászokva hasonlóhoz éppenséggel nem lehettek a lányaink sem, és ez talán magyarázat lehet a kimondottan ideges kezdésre is. Noha Marija Jovanovics rögtön két átlövés-góllal jelezte szándékainkat, ezt követően sorozatos hibák következtek, meglépett 5-2-re az ETO, Elek Gábor pedig időt kért. A rövid beszélgetéstől előbb a védekezésünk rendeződött, majd a gólok is megérkeztek, 5-5-nél egyenlítettünk, de a vezetést nem sikerült átvennünk. Az ETO számolatlanul dobta a büntetőket, és ha Bíró Blanka nem véd közülük hármat, akkor a félidő hajrájára könnyen nagy hátrányba kerülhettünk volna. Így „csak” három gólos lett a mínusz a szünetig – épp annyi, amelyről még vissza lehet jönni, de könnyen el is lehet úszni. Tökéletesen látszódott egyébként, hogy felállt fallal mindkét csapat hatékonyan védekezik, és hogy a lerohanásokat, a rendezetlen védelmek elleni támadásokat mesteri szinten űzi, ezzel akadt itt is, ott is a legtöbb gond. Ugyanakkor nyugodtan hozzátehetjük, hogy a mieink adósak voltak az igazán jó játékkal is.

Sajnos ez a második félidőben sem nagyon akart megjönni, a negyvenedik percben már néggyel vezetett a Bajnokok Ligája-címvédő, miközben a mieink a kapu mögül óriási támaszt kaptak a szurkolóinktól.
Küzdöttünk, harcoltunk és kapaszkodtunk is, Elek Gábor meg tombolt a kispadok előtt, mögött és még a pályán is – iszonyatosan bosszantotta (de a játékvezetőket nem…), hogy a falban az elzárásokat rendre fejmagasságban lengő könyökök kísérik. Alakult a hangulat – mármint, talpon volt úgy háromezer fradista, amikor Lukács Viktória hatodik góljával 1-0 után először, 21-20-nál újra nálunk volt az előny! Szentül hisszük, hogy az Elek Gyula Arénáéhoz hasonló atmoszféra a világon is egyedülálló, illetve, hogy főleg egy Sportaréna méretű csarnokot képtelenség annyira magunkévá tenni, de csodálatos látvány és érzés volt ezt itt látni és átélni.

Az utolsó tíz perc iszonyatos izgalmakat hozott, fej-fej mellett haladt a két csapat, öt perccel a vége előtt is döntetlen, 24-24 volt az állás. Másfél perc volt hátra, amikor Ambros Martín időt kért, 25-24-re vezettünk, és hét mezőnyjátékossal küldte vissza övéit - hosszú lefolyású támadás végén Amorim góljával újra egyenlő lett. Támadhattunk, Schatzl Nadine lövését védte Grimsbö, de a labda hozzánk pattant, vagyis Elek Gábor úgy kért időt, hogy 25 másodperccel a vége előtt, döntetlennél próbálkozhattunk újra. Helyzetbe nem nagyon értünk, a dudaszó előtt még Nerea Pena lőtt, de a kísérlete a kapufán csattant, vagyis jöhettek a hetesek. Csakúgy, mint egy éve, a döntőben...

Akkor nekünk hozott szerencsét, most viszont a Győrnek. Az első négy-négy lövő egyaránt gólt szerzett, míg az ötödik körben Nerea Pena lövését védte Grimsbö, míg Hansen nem hibázott, így a Győr nyerte a mérkőzést, míg a mieink a harmadik helyért lépnek pályára vasárnap 14 órától. Az ellenfelünk a Siófok lesz, miután hatalmas csatában, ugyancsak hetes-dobások után alulmaradt az Érddel szemben.

TÖRÖK BÓDOG NŐI KÉZILABDA MAGYAR KUPA
NÉGYES DÖNTŐ, ELŐDÖNTŐ
FTC-Rail Cargo Hungaria–Győri Audi ETO KC 25–25 (12–15) – hétméteresekkel 4–5
Papp László Sportaréna, 9000 néző. V: Andorka, Hucker
FTC:
Bíró – Lukács 6, Pena 3, Kovacsics 2, Snelder 1, Jovanovics 2, Schatzl Nadine 3 (1). Csere: Szikora , Szekeres, Van der Heijden 3 (1), Mészáros, Szucsánszki 2, Hornyák D. 3, Háfra.
Edző: Elek Gábor
GYŐR: Kiss É. – Bódi 1 (1), Groot 5 (1), Broch 3, Amorim 6, Hansen 2, Görbicz 3 (2).
Csere: Grimsbö (kapus), Puhalák 3, Althaus, González 1, Knedlíková 1.
Edző: Ambros Martín
Az eredmény alakulása. 10. perc: 2–5. 15. p.: 6–6. 21. p.: 7–9. 27. p.: 9–13. 35. p.: 14–18. 44. p.: 17–19. 49. p.: 21–20
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: 6/2, ill. 9/4
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: –
Gratulálok a Győrnek, nagyszerű mérkőzés volt. Az első félidőben a védekezésünk feszessége nem volt olyan, amilyen kellett volna. A sportág propagandája volt a meccs, tavaly kis szerencsével mi győztünk, most a Győr. Szeretnénk a győriekkel még az idén újra itt találkozni.
Ambros Martín: – Nagyon jó meccset játszottunk fantasztikus hangulatban, tavaly a döntőben az FTC nyert, most az elődöntőben a Győr. Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült.