Hiába a feltámadás

2017. november 11., szombat 14:51 | 1 éve 1 napja 15 órája 46 perce
Hét gólos hátrányról még felállt a Ferencváros, a hajrában azonban mégis a maga javára fordította a meccset a BL-ezüstérmes Vardar Szkopje.
Hiába a feltámadás

A Bajnokok Ligája egyetlen száz százalékos csapata, az eddigi négy Final 4 állandó résztvevője, a világ három leggazdagabb klubjának egyike… Szóval a Vardar Szkopje volt a következő ellenfele a Ferencváros női kézilabdacsapatának a Bajnokok Ligájában, s bár az elmúlt hetekben elért fantasztikus sikerek önbizalmat adtak szurkolónak és játékosnak egyaránt, az esélyes így is a vendég együttes volt.

Sajnos ennek megfelelően kezdett a Vardar, villámgyors két gólja jelezte, hogy Andrea Lekic hiánya ide vagy oda, bombaerős a kerete, és kicsit felsejlett az egy évvel ezelőtti hazai összecsapásunk rémképe, amikor 37-24-re kaptunk ki tőle. Mielőtt azonban nagyobb lett volna a baj, gyorsan változott a játék képe, Danick Snelder, Schatzl Nadine és Lukács Viktória is betalált, és átvettük a vezetést. Az első félidőben ekkor utoljára, merthogy megint belelendült a Szkopje – főleg Andrea Penezic és a már „jó” ismerős Dragana Cvijic volt tarthatatlan. Előbbi klasszisát igazolva helyzet nélkül, két lépésből felugorva is átlőtte a falat, utóbbi meg úgy döntögette a védőinket, ahogy azt senkinek sem kívánjuk, legtöbbször gól és/vagy kiállítás lett a vége. A kapunkban Bíró Blanka hullámzó teljesítményt nyújtott, két-három nagy védést követően hosszú percekig nem tudott közbe avatkozni, igaz, legtöbbször végtelenül kiszolgáltatott helyzetben volt, ezt jól példázza, hogy vagy négyszer is átejtették fölötte a labdát a vendégek, ehhez márpedig ziccerre van szükség (és alapos felkészülésre).

Fokozatosan, de biztosan építette az előnyét a tizenhárom légióssal dolgozó Vardar, a szünetig négyig jutott, s ez nagyon a határnak tűnt – erről még bármelyik irányba elképzelhető volt elmozdulás. A számunkra pozitív változáshoz nagyon kellett volna, hogy a mostanság világklasszis formát hozó Kovacsics Anikó ezúttal is megtalálja ezt a ritmust, de a zártabb, keményebb védekezés, illetve a bravúrvédések is nélkülözhetetlennek tűntek.

Ehhez képest rémálomszerűen indult a második játékrész, négy gólt kaptunk, miközben csak egyet lőttünk, és a közte hét a Vardar Szkopje ellen már soknak tűnt. Ekkor azonban olyan negyed órát produkált a Fradi, amely után azt mondhattuk, történjen bármi a meccs végén, büszkék lehetünk erre a csapatra, illetve a mieinknek támaszt adó szurkolótáborra! Faluvégi Dorottya vette hátára a csapatot, miközben Laura van der Heijden is kiváló és gólerős játékot hozott. Kilenc percig nem kaptunk gólt, és 21-21-nél egyenlítettünk! Elképesztő izgalmak következtek ezt követően, elhúzott kettővel a Szkopje, de megint utolértük őket, aztán hárommal vezettek, azonban megint felzárkóztunk, mígnem az utolsó két percre újra mínusz kettővel fordultunk, és innét már nem volt visszaút. Egyetlen gólra még közeledtünk, de elfogyott az idő.

Állva tapsolta a lányokat az őket Dabasra elkísérő kettőezer szurkoló, méghozzá teljes joggal, mert azt láthatta, hogy a csapat a szívét-lelkét kitette a pályára, és óriási erőbedobásra késztette a Bajnokok Ligája-ezüstérmest.
"Nézzünk előre, lányok, most már az Érd felé" - mondta Szucsánszki Zita még a pályán a társaknak - alighanem érdemes megfogadni a csapatkapitány szavait.


FTC-RAIL CARGO HUNGARIA - ZSRK VARDAR SZKOPJE 28-29 (12–16)

FTC:
Bíró – Lukács 1, Pena 8, Kovacsics 4 (2), Snelder 1, Jovanovics, Schatzl Nadine 1
Csere: Szekeres, Háfra N., Van der Heijden 4 (2), Márton 3, Mészáros R., Szucsánszki 2, Faluvégi 4
Edző: Elek Gábor

VARDAR: LEynaoud – Radicsevics 4 (1), Lazovic 1, Hmirova 3, Cvijics 5, Penezic 9, Kuznyecova 1
Csere: Szuszlina (kapus), Lacrabere 5 (1), Canadija, Ristovska 1
Edző: Irina Gyibirova

Dabas, 2000 néző. V: C. Bonaventura, J. Bonaventura
Az eredmény alakulása. 2. perc:
0–2. 6. p.: 3–2. 13. p.: 6–6. 16. p.: 6–9. 23. p.: 8–10. 27. p.: 10–14. 34. p.: 13–20. 41. p.: 18–20. 47. p.: 21–21. 53. p.: 24–24. 58. p.: 25–28
Kiállítások: 6, ill. 12 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 3/2