Hittünk magunkban!

2017. március 1., szerda 21:06 | 1 éve 3 hónapja 19 napja 12 órája 57 perce
Akkor is csapatként működött a Fradi, amikor bajban volt a Győr ellen, ennek köszönheti, hogy öt gólos hátrányból is vissza tudott jönni.
Hittünk magunkban!

Őrületes izgalmak közepette szerzett egy pontot az FTC-Rail Cargo Hungaria a Győri Audi ETO ellen (28-28), néhány perccel később pedig Elek Gábor, Schatzl Nadine, Ambros Martín és Cornelia Groot értékelte a sajtótájékoztatón az összecsapást.


Elek Gábor: – Az első félidőben volt egy nagyon gyenge öt-nyolc percünk, amikor viszonylag szoros eredményről elhúzott négy góllal az ETO, a félidő végére az ő hibáiknak köszönhetően tudtunk visszakapaszkodni. A fordulás után jól kezdtünk, csak kihagytuk a helyzeteket, és a vendégek átrohantak rajtunk. Akkor fordult meg újra a mérkőzés, amikor elkezdtük belőni a helyzeteinket. Felvállaltuk a pofonokat, nagyon harcos, kemény meccs volt, de végig hittünk magunkban. A világ egyik legjobb csapata ellen értünk el döntetlen, pedig sokáig a győriek kezében volt meccs, csak Bíró Blanka fantasztikus teljesítménye és a nyolcperces győri gólcsend hozott vissza bennünket. Szeretném kiemelni, hogy mennyire csapatként működtünk ma is – amikor bajban voltunk, akkor is egységesek maradtunk, erre a legjobb példa, ahogy a kispad viselkedett minden sikeres támadás befejezés, vagy jó védekezés után. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert emberfelettit küzdött, annak külön örülök, hogy ilyen jól bírtuk a végjátékot. Szeretnénk ezen a szinten folytatni a tavaszunkat, és akkor talán még találkozhatunk néhányszor a Győrrel...

Schatzl Nadine: –
Már a meccs elejétől kezdve felszabadultan akartunk játszani, nem pedig görcsösen, persze, voltak periódusok, amikor nem úgy ment, ahogy szerettük volna, és akkor át is rohantak rajtunk. Rengeteget jelentett a nézők buzdítása, és az, ahogy egymást segítettük, ez a kettő húzott ki minket a nehéz szituációkból. Benne volt ebben a mérkőzésben a győzelem a Győrnek is és nekünk is, mindkét csapat sokat hibázott, amikor nyeregben volt, ezért lett döntetlen a vége.

Ambors Martín: – Először is gratulálni szeretnék a Fradinak a mai meccsért és a szezonjáért is, nincsen a csapat könnyű helyzetben, mert hétről hétre a Bajnokok Ligájában is helyt kell állna. Szóval, látva a Fradi formáját az elmúlt hetekben, elégedettnek kell lennem a döntetlennel, még akkor is, ha győzelemre készültünk, és gyakorlatilag az egész mérkőzést végig vezettük. Meg voltak a tiszta lehetőségeink a döntő periódusban, nem egy és nem is kettő, de a második félidőben sokat hibáztunk, és ezeket a hibáinkat kőkeményen megbüntette az ellenfél. Elégedett vagyok a játékosok teljesítményével, hozzáállásával, de be kell látni, nem egyszerű legyőzni a Ferencvárost.

Cornelia Groot: –
A nézők szempontjából kiváló mérkőzés volt - ezek a meccsek mutatják meg, hogy a kézilabda milyen fantasztikus sportág. A Fradi nagyon jól játszott, és sokat tanulhatunk a meccsből, mert az ilyen ellenfelekkel szemben kiderül, hogy miben kell még fejlődnünk, de az is biztos, hogy ami itt sikerült, az várhatóan mások ellen is sikerülhet.