Hoztuk a kötelezőt

2018. március 13., kedd 19:03 | 10 hónapja 2 napja 13 órája 54 perce
Közel egy félidő kellett hozzá, hogy bemelegedjünk, aztán érvényesítettük a papírformát a Vasas ellen.
Hoztuk a kötelezőt

Vesztes mérkőzés után – azt szokták mondani – még jó is, ha gyorsan jön a következő összecsapás, mert így legalább nincs rá idő, hogy a játékosok emésszék magukat a gyenge szereplés miatt. A vasárnapi, idegenbeli BL-meccs után a keddi, Vasas elleni bajnoki ebből a szempontból tehát megfelelő ütemben következett, ráadásul azt is reméltük, hogy könnyed búfelejtő lehet belőle.

Aztán eleinte kaotikus kézilabdát láthattunk, és ehhez az érzethez hozzátett a meccs előtti „komolytalanság” is. Vagyis, merőben szokatlan, hogy bajnoki mérkőzés jó két perccel a kiírt időpont előtt kezdődik, és az is, hogy a hazai masszőr, Berán Antal újpesti sállal rémisztgeti a vendég vezetőedzőt. Még jó, hogy az első gól 18 óra után, 2 perc 9 másodperc játékot követően esett, és hogy Elek Gábor nem hagyta magára akasztani a sálat… A teljesítmény mindenesetre nem volt túl meggyőző, sőt. Pontatlan passzok, gyenge védekezés és lassú támadójáték volt jobbára jellemző – persze, az előzmények, a vasárnapról maradt fáradtság tudatában ez akár még el is fogadható. Így aztán viszonylag szorosan alakult az első félidő, de veszélyesnek azért egyáltalán nem tűnt a Vasas. Ráadásul a játékrész utolsó öt percében végre láthattunk néhány szép megmozdulást is: Mészáros Rea kiválóan zárt Nerea Penának és Szucsánszki Zitának is, de a legnagyobb tapsot Márton Gréta bravúros labdaszerzése, és az utána következő Faluvégi Dorottya-ejtés érdemelte ki.

A szünetben meglévő hat gólos vezetés kellően megnyugtató volt, a második játékrészben pedig már csak alig több, mint öt perc kellett hozzá, hogy tízre nőjön a különbség - ahogy a védekezésre jobban odafigyeltünk, úgy egyből elkezdett nyílni az olló. Túl nagy feszültség eddig sem volt, de ezt követően már valóban csak felszabadult és mosolygós arcokat láthattunk a mieinknél. Akkor meg aztán egyenesen kacagtak a játékosaink, amikor Bíró Blanka egy védése után annyira kereste a labdát, hogy végül véletlenül a saját kapunkba sarkallta. Ritka és komikus jelent volt, de ezúttal ez belefért, s mert elfogyott a végére a Vasas, még a kiütést sem kerülte el.

Úgy kezdtük, hogy búfelejtőnek lehet jó ez az mérkőzés, de azt se tévesszük szem elől, hogy ez is bajnoki volt, ezért is kettő pontot adtak, s lévén tizenhat játéknap után még mindig őrizzük a száz százalékos mérleget, ez sem elhanyagolható. Szombaton, a Siófok ellen ennél jóval nehezebb lesz megtartani a makulátlanságot, ugyanakkor abban is bízhatunk, hogy a most látottnál jobban kézilabdázik majd a csapatunk.

K&H női kézilabda liga
17. forduló
NŐI KÉZILABDA NB I
VASAS SC–TC RAIL CARGO HUNGARIA 21–39 (12–18)
Népfürdő utca, 400 néző. V: Fekete T., Tóth D.
VASAS:
Győri – Arany 1, Németh M. 2, Kocsis, Agovics 2, Szecsődi 5 (3), Fekete B.
Csere: Tzintzis (kapus), Kuczora 2 (1), Szécsi 2, Hansághy 1, Becséri 3, Moutsogianni, Mester 1, Szatmári 1, Varjú 1.
Edző: Kovács Péter
FTC: Szikora – Lukács 3, Van der Heijden 6, Snelder 2, Jovanovics, Kovacsics 2 (1),
Schatzl N. 5.
Csere: Bíró (kapus), Szucsánszki 2, Szekeres, Mészáros 1, Pena 6 (2), Faluvégi 3,
Hornyák 2, Márton 3, Háfra 4 (1).
Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 7. perc: 3–2. 17. p.: 7–8. 27. p.: 11–14. 37. p.: 13–25. 47. p.: 18-29 58. p.: 21-37.
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 6/4