Huszonkettő Fradi-gól

2017. november 23., csütörtök 22:26 | 10 hónapja 24 napja 20 órája 28 perce
Hiába nyújtottak fantasztikus teljesítményt a magyar válogatottban a Fradi kézilabdázói, kettő góllal így is kikaptunk az olimpiai címvédőtől.
Huszonkettő Fradi-gól

Gondolhattuk, hogy az október eleje óta tartó rohanás (bajnoki rangadók és Bajnokok Ligája-mérkőzések sorát vívta a Fradi) végén, a Larvik elleni magabiztos győzelmet követően mindenki fújhat egy nagyot, csakhogy az FTC-Rail Cargo Hungaria válogatott játékosainak még csak annyi pihenő sem jutott, amennyit akkor kaptak volna, ha, mondjuk, szerdán bajnoki van. Női kézilabdacsapatunk a vasárnapi, larviki meccs után hétfőn utazott haza, 13 órakor landolt, a magyar válogatott keretébe behívott lányainknak pedig három órával később már a nemzeti csapatnál volt jelenésük. Ráadásul szerdán újra Norvégiába repült a társaság, hiszen csütörtöktől Bergenben vesz részt nemzetközi tornán.

A mieink első ellenfele az olimpiai címvédő Oroszország volt – de azt azért rögtön hozzátehetjük, hogy ez orosz csapat már közel sem az, amely tavaly nyáron felért a csúcsra, csupán hatan maradtak az akkori keretből, igaz, „a hatok” között ott volt az olimpia MVP-je, Anna Vjahirjeva és a legjobb irányítónak megválasztott Darja Dmitrijeva is.

Az első percekben az oroszok ragadták magukhoz a kezdeményezést, nem igazán találtuk a támadásaik ellenszerét, s bár egyszer-egyszer utolértük őket, jobbára két-három gólos hátrányban voltunk kénytelenek követni ellenfelünket. Különös volt megfigyelni, hogy Kim Rasmussen szövetségi kapitány hihetetlenül dinamikusan forgatta a csapatot – ezzel kapcsolatban a Sport TV kommentátora az első félidő lefújásakor találóan jegyezte meg, „Lehet, hogy csak Kim Rasmussen tudja követni, hogy ki hány percig és milyen összeállításban volt a pályán...”. Mindezek ellenére kimondottan büszke lehetett mindenki, aki zöld-fehér szemüvegen át figyelte a találkozót: Kovacsics Anikó, Schatzl Nadine és Háfra Noémi ellenállhatatlanul játszott, illetve a Mayer Szabina mezében pályára lépő Szekeres Klára (a reptéren elkeveredett a csomagja) is rengeteget dolgozott a védelmünk tengelyében.

Egy gólos hátránnyal jöttünk ki a második félidőre, és a negyvenötödik percig nem is sokat változott a játék képe. Általában az oroszok vezettek, de ellépni nem tudtak, mígnem akkor ráztak magukon egyet, és az ötvenharmadik percre már hat volt közte. Nem adtuk azonban fel, Schatzl Nadine, Lukács Viktória és a második beállóként támadásba vezérelt, s rögtön két gólt is szerző Szekeres Klára jeleskedett a következő percekben, így három perccel később már csak egyetlen gólt kellett volna ledolgoznunk.

Nem sikerült, az oroszok Trefilov időkérése után újítani tudtak, s végül megérdemelten nyertek kettő góllal, 35-33-ra. A vereség ellenére a Fradi-játékosokra feltétlenül büszkék lehetünk, elvégre huszonkettő gólt szorgoskodtak össze a harmincháromból.

MÖBELRINGEN-KUPA, FELKÉSZÜLÉSI TORNA, BERGEN (NORVÉGIA)
November 23., csütörtök

OROSZORSZÁG-Magyarország 35–33 (18–17)


OROSZORSZÁG: Utkina, Kalinyina (kapusok), Dmitrijeva 8 (1), Ilina, Kocsetova 3 (3), Makejeva 3, Makina, Malaszenko, Manaharova 4, Markova, Matlasova, Petrova 1, Punko 3, Samokina 1, Saposnyikova, Szabirova 2, Vegyekina 4, Vjahirjeva 6.
Szövetségi kapitány: Jevgenyij Trefilov
MAGYARORSZÁG: Bíró, Janurik (kapusok), Bódi 2, Görbicz 1, Háfra 2, Kisfaludy, Klivinyi 4, Kovács A. 1 (1), Kovacsics 8 (2), Lukács 3, Mayer, Schatzl 7, Szekeres 2, Szöllősi-Zácsik 1, Tóth G. 2.
Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen

Kiállítások: 8, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 6/3
Forrás: keziszovetseg.hu

Szekeres Klára: - Az első félidőben nagy volt a különbség, sajnos gyorsabbak voltak nálunk, ezért nagyon sok gólt kaptunk, és rengeteg energiát felemésztett, hogy tartani tudjuk az eredményt. Örülök neki, hogy ilyen tornán készülhetünk, mert ezek a meccsek jóval többet jelentenek, mint az edzések, például az is kijött, hogy iszonyú sok gyakorlásra van még szükségünk. Az elmúlt egy-két napban sok mindent érintettünk, de egyelőre csak érinteni volt idő, szóval vár még ránk bőven feladat. Pozitív, hogy többször is fel tudtunk állni az oroszok ellen, de engem inkább bosszant, hogy sok hibával kézilabdáztunk, szinte nem is figyeltem az eredményt, csak, hogy javítsunk ezeken. Az első félidőben kaptunk is egy kisebb pofont, hogy így nem kezdhetünk meccset, erre kell figyelnünk.