Ismerős ellenfelek

2017. április 21., péntek 16:35 | 1 éve 5 napja 14 órája 21 perce
A Danick Snelderrel és Laura van der Heijdennel felálló Hollandiával került azonos Eb-selejtező csoportba a magyar női kézilabda-válogatott.
Ismerős ellenfelek

Pénteken Párizsban kisorsolták a 2018-as női kézilabda Európa-bajnokság selejtezőjének csoportbeosztását. A magyar nemzeti együttes a második kalapból a 7. csoportba került, ahol az előselejtező B-csoportjának győztese (Grúzia, Izrael vagy Koszovó), Fehéroroszország, valamint a vb- és Eb-ezüstérmes Hollandia lesz az ellenfele.

Vagyis könnyedén elképzelhető, hogy a Fradi kézilabdázói egymás ellen lépnek majd pályára, hiszen a magyar nemzeti együttesbe számos játékost ad klubunk, a hollandok közül pedig Danick Snelder és – nyártól már – Laura van der Heijden is nálunk szerepel.

Az Európa-bajnoki selejtezők 2017 szeptemberében kezdődnek, de lesz ez előtt is tétmérkőzése a válogatottunknak: június közepén Szlovákia ellen vív oda-visszavágót Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttese az év végi világbajnokságra jutás reményében. A felkészülés érdekében pedig már a jövő héten is összetartást hirdetett a szövetség, ahova kilenc játékosunkat hívta meg a szakvezető: Bíró Blanka, Faluvégi Dorottya, Hornyák Dóra, Kovacsics Anikó, Lukács Viktória, Mészáros Rea, Schatzl Nadine, Szekeres Klára és Szöllősi-Zácsik Szandra vasárnap este csatlakozik a kerethez, miután szombaton a Vác elleni bajnokin lépett pályára.

Fotó: MKSZ