Itt az első győzelem

2017. december 5., kedd 15:11 | 10 hónapja 12 napja 11 órája 6 perce
Tíz percnyi esélyt adtunk Argentínának, aztán ritmust váltottunk és magabiztosan nyertünk, ezzel megszereztük első pontjainkat a világbajnokságon.
Itt az első győzelem

Hat perc alatt egy gólt lőttünk Argentínának, s mivel úgy készültünk erre az összecsapásra, mint amit minimum simán, de ha lehet, még könnyedén is nyerünk meg, kissé aggasztónak tűnt a helyzet. Ez volt a magyar női kézilabda-válogatott harmadik csoportmérkőzése a németországi világbajnokságon, egyben az a meccs is, amelyen végre esélyesként lépett pályára – azt már a torna előtt tudtuk, hogy a norvégok előttünk járnak, illetve azt is, hogy a svédek a csehek és a lengyelek ellen sem mehetünk biztosra, de Argentínánál Szucsánszki Zita nélkül is jóval erősebbek vagyunk.

Az utolsó fél mondat annyiban lényeges a magyar-argentin derbi kapcsán, hogy Zizit hétfőn este behívta a válogatott keretébe Kim Rasmussen szövetségi kapitány, így irányítónk kedden reggel útra kelt, és várhatóan csütörtökön, Lengyelország ellen már játszik is – a Ferencváros csapatkapitányával külön cikkben foglalkozunk hamarosan!

Szóval rosszul kezdtünk, de legalább a védekezésünk rendben volt, Janurik Kinga kiválóan védett, így elbírtuk azt is, hogy elöl nem találtuk a jó megoldásokat. 3-2-ig felváltva estek a gólok (nem mi vezettünk…), a tizedik-tizenötödik perctől kezdve viszont állva hagytuk ellenfelünket. Sorra szereztük a gólokat, jó néhányat lerohanásból, kettőt üres kapura is, ugyanis az argentinok hét mezőnyjátékost bevetve igyekezték feltörni a falunkat, jobbára sikertelenül.

Már a szünetig eldöntöttük a nagyobb kérdéseket, tizenegy gólos előnyt építettünk ki magunknak, 18-7-re vezettünk. Örömteli volt, hogy végre az átlövéseink és a beálló játékunk is működött – a kilencesen kívülről alig-alig, a hatosról viszont egyáltalán nem lőttünk még gólt a világbajnokságon, talán mondani is felesleges, hogy ez milyen hátrányt jelent.

A második játékrészt hasonlóan gyengén kezdtük, mint az elsőt, tíz perc alatt öt gólt kaptunk (előtte harminc perc alatt hetet), de a különbség így sem csökkent jelentősen, egyszer-egyszer tudtak csak tíz alá beérni a lelkesen kézilabdázó argentinok. Az utolsó negyed órában Mészáros Rea is pályára került, s noha nem rajta múlt, hogy megszereztük az első kettő pontunkat, ő is beleszagolt a világbajnokság légkörébe, és védekezésben megmutatta, miért hiányoltuk őt ennyire az első két összecsapásunk alakalmával.

Felszabadultan, könnyedén kézilabdázva játszottuk le az utolsó perceket, és ez akkor is jó alap lehet az utolsó kettő (továbbjutásról döntő) csoportmérkőzésünk előtt, hogy minden kétely nélkül kijelenthetjük: ennél könnyebb ellenfelünk már nem lesz ezen a világbajnokságon.

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
B-CSOPORT, BIETIGHEIM-BISSINGEN
MAGYARORSZÁG–ARGENTÍNA 33–15 (18–7)
Bietigheim, 2500 néző. V:
Schulze, Tonnies (németek)
MAGYARORSZÁG: Janurik – Lukács V. 4, Kovács A. 7 (3), Szekeres 2, Kisfaludy 2, Szöllősi-Zácsik 2, Schatzl 3.
Csere: Görbicz 3, Klivinyi 2, Mayer 2, Bódi 3, Kovacsics 1, Háfra N. 2, Tóth G., Mészáros R.
Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen

ARGENTÍNA: Carratu – Urban 1, Mendoza 2, Karsten, Gavilan 1, Pizzo 1, Salvado 3.
Csere: Bordon (kapus), Crivelli, Sans 1, Casasola, Gandulfo, de Uriarte, Ponce de Leon 5 (1), Iacoi 1.
Szövetségi kapitány: Eduardo Peruchena
Az eredmény alakulása. 8. p.: 2–3. 14. p.: 6–3. 23. p.: 13–5. 38. p.: 20–11. 45. p.: 23–13. 55. p.: 29–13.
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 2/1