Jön a Debrecen

2018. október 8., hétfő 17:41 | 4 hónapja 7 napja 4 órája 52 perce
A szurkolók jelenléte és szurkolása jelezheti női kézilabdacsapatunk számára, hogy a bizalom és a szeretet töretlen feléjük – kedden bajnoki, töltsük meg az Elek Gyula Arénát!
Jön a Debrecen

A vasárnap legtöbbször pihenőnap női kézilabdacsapatunknál, de ezúttal a hét utolsó napján is edzést vezényelt Elek Gábor vezetőedző. Az ok egyszerű és érthető: a péntek esti Bajnokok Ligája-mérkőzést, illetve a szombat délelőtti hazautazást követően már csak kettő nap maradt felkészülni a kedden következő bajnoki fordulóra, a Debrecen elleni összecsapásra.

Ráadásul nyáron saját bőrünkön tapasztaltuk, hogy a Loki képes jó játékra, vagyis nem szabad könnyelműen venni. Az említett felkészülési mérkőzésen augusztus 11-én Debrecenben 21-16-os vereséget szenvedtünk, igaz, tettük mindezt erősen foghíjas kerettel. A szezonban a debrecenieknek Siófokon (35-18) és Győrött (34-23) szemernyi esélyük sem volt, a Békéscsabát otthon simán verték (37-25), a Kisvárda ellen pedig nagyot küzdöttek és végül egy pontot otthon tartottak (27-27). Tanulságos emlékünk lehet az előző szezonból is velük kapcsolatban – 2018. január 6-án úgy nyertünk 28-24-re, hogy a 38. percben még 17-13-ra a Debrecen vezetett. Ekkor kapcsolt rá azonban az egész meccsen legjobban a Fradi tábor, fel is rázta a csapatot, amely 20-17-re fordított és ezt követően már megtartotta az előnyt.

A soron következő bajnoki kérdése még, hogy a BL-meccs milyen nyomokat hagy a csapatunkban. A fáradtság vagy a lendület lesz-e meghatározóbb, a vereségtől elbizonytalanodnak a lányok vagy dacossá válnak? Annyi szent, a hazai pálya, a szurkolók jelenléte és buzdítása azt jelenti majd számukra, hogy a bizalom töretlen a feléjük, ez pedig jó eséllyel a kérdéseket a pozitív válasz és kifejlet felé billenti.

A mérkőzés az eredeti időponthoz képest egy órával később, 19 órakor kezdődik, belépőjegyet online kedden 15 óráig, illetve személyesen 17 órától lehet vásárolni. Azt se felejtsék szurkolóink, hogy vasárnap az első hazai Bajnokok Ligája-meccsét játssza női kézilabdacsapatunk az Érd Arénában – kedden pedig a BL-meccsekre is lehet belépőt váltani 17-20 óra között.

K&H női kézilabda liga, 5. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - DVSC Schaeffler
Helyszín:
Elek Gyula Aréna
Időpont: 2018. október 9., kedd, 19 óra
Játékvezetők: Altmár Kristóf és Horváth Márton
Jegyár: 2000-2500 forint.
Online ITT kedden 15 óráig lehet vásárolni, személyesen pedig a meccs napján 17 órától pedig a helyszínen.

Bajnokok Ligája, első csoportkör, 2. forduló
FTC-Rail Cargo Hungaria - Vipers Kristiansand
Helyszín:
Érd Aréna
Időpont: 2018. október 14., vasárnap, 14:30 óra
Játékvezető: Charlotte Bonaventura és Julie Bonaventura (franciák)
Jegyár: 2000-5500 forint.
Online vasárnap 10:30 óráig ITT lehet vásárolni, személyesen pedig kedden 17 órától az Elek Gyula Arénában, valamint, ha marad, akkor a meccs napján a helyszínen 13 órától.