Kacskaringós utazás

2017. március 3., péntek 23:56 | 1 éve 3 hónapja 17 napja 10 órája 11 perce
Csak kerülővel ért a vasárnapi Bajnokok Ligája-mérkőzés helyszínére, Nordhausenbe a Ferencváros női kézilabdacsapata.
Kacskaringós utazás

Nincs megállás a Fradi női kézilabdacsapatánál: a szerda esti, Győr elleni gigászi csatát, s pontszerzést követően a csütörtöki edzésen csak a kevesebbet pályán töltő játékosok vettek részt teljes intenzitással, a nagyobb terhelést kapó társak közül volt, aki regeneráló mozgást végzett, mások pedig teljes pihenőt kaptak, hogy aztán pénteken délelőtt már mindenki maximális fordulatszámon pörögve tréningezhessen. Ekkor Elek Gábor alaposan meghajtotta a játékosokat, s közben már a vasárnapi ellenfélre, a Thüringerre készítette őket azok alapján, amit előtte a videó elemzésen át is beszéltek.

A gyakorlás után – ahogyan arról a Ferencváros kézilabda szakosztályának Instagram oldalát is követő szurkolóink értesülhettek – a csapat együtt ebédelt, majd kora délután útra kelt, hogy elkerülve a szombat hajnali utazást, müncheni és lipcsei átszállás után már a szokásosnál egy éjszakával korábban, pénteken este megérkezzen a következő Bajnokok Ligája-mérkőzés helyszínére, Nordhausenbe. Nem sokkal később aztán úgy tűnt, hiábavaló az igyekezet, mert a müncheni járat jelentős késése miatt a csapat nem érhette el a csatlakozást – jöhetett az újratervezés. Lehetőségként kínálkozott, hogy mégis szombaton repül a társaság, és az is, hogy Münchenben éjszakázik, de végül az útvonal változott: Lipcse helyett Frankfurt lett a második átszálló pont, s így, ha a tervezetthez képest néhány órával később is (no, meg jó három órás buszozás után), legalább pénteken késő éjjel nordhauseni szállására ért a Fradi.
S bár a nagyon hosszúra nyúló utazás sok energiát elvett, szombaton a tervek szerint lesz rá mód, hogy felfrissüljön a csapat, mielőtt délután a meccs helyszínén edz.

BAJNOKOK LIGÁJA
Középdöntő, 5. forduló

Thüringer HC – FTC-Rail Cargo Hungaria
Nordhausen,
2017. március 5. 14 óra
Játékvezetők: Vanja Antics és Jelena Jakovljevics (szerbek)
Jegyár: 16 euró (a helyszínen lehet megvásárolni!)

Megvan a Magyar Kupa helyszíne

A Magyar Kézilabda-szövetség február 21-én sorsolta ki a Magyar Kupa négyes döntőjének párosítását, ám akkor a helyszínről nem született döntés. Mostanra azonban eldőlt, hogy április 1-jén és 2-án Kecskeméten dől el a kupa sorsa.

NŐI KÉZILABDA MAGYAR KUPA NÉGYES DÖNTŐ

Elődöntők (április 1. szombat)
14:10 Győri ETO – Debreceni VSC
16:10 FTC-Rail Cargo Hungaria – Dunaújvárosi Kohász KA

Helyosztók (április 2. vasárnap)
13:45 A harmadik helyért
16 A döntő