Két sima győzelem

2018. augusztus 17., péntek 19:41 | 4 hónapja 29 napja 17 órája 18 perce
A Bietigheim tíz, a Ferencváros tizenegy góllal győzött az elődöntőben, így szombaton ez a két csapat küzd az első helyért!
Két sima győzelem

Hatodik alkalommal rendezik meg az Elek Gyula-Rail Cargo Hungaria Nemzetközi Kézilabda Kupát, amelyre ezúttal a német ezüstérmes SGBBM Bietigheim, a lengyel bajnok MKS Lublin és az MTK kapott meghívást.

A pénteki elődöntők sorát az MTK-Bietigheim mérkőzés nyitotta, s előzetesen sima német győzelmet várhattunk, elvégre a nyáron többek között az előző idényben még a Ferencvárosban szereplő Laura van der Heijdennel erősítő együttes a Bajnokok Ligája selejtezőire készül, sőt toronymagas esélyese a selejtezőcsoportjának (a legnagyobb ellenfele épp a Lublin lehet). Nem mellesleg, amennyiben érvényesíti a papírformát és főtáblára jut, úgy a Ferencváros csoportellenfele lesz. Ennyire azonban ne szaladjunk előre, maradjunk az Elek Gyula-kupánál!

Szóval, az első elődöntő eleinte szorosan alakult, az MTK jól tartotta magát, 6-6 után tudott először ellépni a Bietigheim, s bár az első félidőben négy gól is volt már az előnye, a szünetre „csak” kettő maradt (12-14).

A fordulás után aztán ritmust váltott a Bietigheim, fokozatosan növelte előnyét a lassan-lassan elfáradni látszó MTK-val szemben, és a legnagyobb különbség épp a lefújásra alakult ki. 27-17-re nyertek a németek, és a döntőbe jutottak.

Ahol azt reméltük, hogy a mieinkkel találkoznak. Ehhez a lengyel bajnok Lublint kellett legyőzni, és lányaink úgy is kezdtek, mint akik korán dűlőre akarják vinni a dolgot. 4-0 után időt kellett kérnie a lengyeleknek, de ezt követően sem sokat változott a játék képe. Főképp Háfra Noémi és Djurdjina Malovics volt elemében, a különbség pedig egészen tíz gólig hízott a szünetre (17-7). A hangulat egyébként edzőmeccshez képest kimondottan rendben volt, érkeztek lengyel szurkolók is, s lévén remek a viszony a lubliniak és a ferencvárosiak között, ezúttal együtt, felváltva buzdították a csapatokat.

A második játékrészben a magabiztos vezetés után sok gondunk már nem akadt, nyolc gólnál egyszer sem tudott közelebb érni a Lublin, a legnagyobb különbség pedig tizenkettő volt a csapatok között.

Külön öröm, hogy az utolsó tíz percben Farkas Kata is biztató teljesítményt nyújtott, előbb betörésből, majd klasszikus átlövésből is eredményes volt fiatal kézilabdázónk.
31-20-ra győztünk, s ezzel az Elek Gyula – Rail Cargo Hungaria-kupa döntőjébe jutottunk.

EREDMÉNYEK

MTK - SGBBM Bietigheim 17-27 (12-14)

FTC - Rail Cargo Hungaria - MKS Lublin 31-20 (17-7)
Elek Gyula Aréna, 600 néző
A Ferencváros gólszerzői:
Háfra Noémi 6, Djurdjina Malovics 5, Nerea Pena 4, Schatzl Nadine 4, Mészáros Rea 2, Farkas Kata 2, Márton Gréta 2, Danick Snelder 2, Kovacsics Anikó 2, Hornyák Dóra 2,

A SZOMBATI PROGRAM
12 óra:
MTK - MKS Lublin a 3. helyért és
14 óra: FTC-Rail Cargo Hungaria - SGBBM Bietigheim döntő.