Kezdődjön a hajsza

2018. május 5., szombat 10:44 | 7 hónapja 6 napja 6 órája 14 perce
Üldözéses versenyhez hasonló a női kézilabda NB I utolsó szakasza: nem elég győzni, közben tizenöt góllal többet kell lőni, mint az ETO.
Kezdődjön a hajsza

Néhány nappal a „bajnoki döntő” után a következő tényekkel kell szembenéznünk: kettő góllal kikaptunk a Győrtől, oda lett a csaknem nyolc hónapon át (!!) őrzött százszázalékos mérleg és továbbra is harcban állunk a bajnoki címért. Ez utóbbit pedig nem árt kicsit mondogatni magunkban, mielőtt az egészen idáig egyre csak fokozódó hangulat, a várakozás visszább esne. Az aranyéremhez úgy kell megnyernünk a hátralévő négy bajnoki mérkőzésünket, hogy azokon a gólkülönbségünket jobbá tesszük, mint a még három meccset vívó ETO-é – jelenleg tizenöt gól a mínuszunk. Az egyenletben rengeteg az ismeretlen tényező, ezért jobban járunk, ha egyelőre kizárólag magunkkal foglalkozunk, és arra összpontosítunk, hogy a meglévő, vagy inkább legfeljebb az elmúlt két napban újra töltődő energiatartalékjainkat a Kisvárda legyőzésére fordítsuk.

A január 13-án, idegenben ellene aratott 34-18-as győzelemmel ezúttal is teljesen elégedettek lehetnénk, de az akkor mélyponton lévő Kisvárda ma már jóval összeszedettebb csapat benyomását kelti. Noha az utolsó négy bajnokiján vereséget szenvedett, azokért komoly szemrehányás nem érheti, hiszen a Siófok, a Győr, az Érd és a Dunaújváros volt a legyőzője, ráadásul e négy összecsapáson összesen szedte össze azt a mínusz tizenhatos gólkülönbséget, amelyet mi hatvan perc alatt építettünk az év elején.
Így hát nehéz megjósolni, hogy mennyi lehet a realitás, de annyi szent, hogy az Elek Gyula Aréna atmoszférája sokat segíthet a lányainknak.

„Egészen elképesztő volt az is, amit Győrben műveltek a szurkolóink, és hiszem, hogy ők lehetnek azok, akik ha egy kicsit belefásulunk, vagy megtorpanunk, akkor átlökhetnek bennünket a holtponton” – adott ezzel kapcsolatban megerősítést Bíró Blanka.

Nincs más hátra, mint megtölteni a lelátót és hatvan percen át űzni-hajtani a lányokat, hiszen minden gólnak, minden kivédekezett támadásnak jelentősége lehet!K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
24. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Kisvárda Master Good SE
Helyszín:
Elek Gyula Aréna
Időpont: 2018. május 5. 18 óra
Játékvezető: B. Pech Katalin és Vágvölgyi Mária
Jegyár: 1500-2000 Ft (Online május 3. 14 órától lehet megvásárolni a belépőket, és ha marad, akkor a meccs napján az Elek Gyula Aréna pénztárában 16 órától!)

Az utolsó négy bajnoki mérkőzésünk időpontja:

FTC-Rail Cargo Hungaria (@ftc_kezilabda) által megosztott bejegyzés,