Kilenc év után

2017. szeptember 11., hétfő 19:29 | 10 hónapja 5 napja 19 órája 31 perce
Az Elek Gyula Arénában tér vissza az NB I-be a feljutást nyolc év után kiharcoló rekordbajnok.
Kilenc év után

2008. október 8-án rendeztek utoljára a magyar élvonalban Ferencváros – Vasas bajnoki mérkőzést, azóta az angyalföldiek nyolc szezont húztak le a másodosztályban, sorrendben a hatodik, kétszer a hetedik, a második, a negyedik és kétszer a harmadik helyen végeztek, mire az előző idény végén kettő ponttal sikerült megelőzni a második Szombathelyt is. Az egykoron szebb napokat látott feljutó (15-szörös magyar bajnok, 12-szeres Magyar Kupa-győztes, Bajnokok Ligája-győztes) az első fordulóban a Győri Audi ETO vendégeként lépett volna pályára, ám a hazaiak játékosai közül többen is megbetegedtek, ezért a győriek kérésére elmaradt a mérkőzés.

„Semmi esetre sem nézzük le a Vasast, épp ezért a lehető legjobb játékunkat szeretnénk ellenük mutatni, bízom benne, hogy a Fehérvár elleni meccshez hasonlóan ezúttal is nagy arányú győzelmet aratunk – mondta Hornyák Dóra. – Friss feljutóként biztosan extra motivációja lesz a Vasas játékosainak, de ennek ellenére is magabiztosan kell kézilabdáznunk.”

Érdekesség, hogy a csaknem kilenc évvel ezelőtt lejátszott bajnokin pályára lépő ferencvárosi játékosok közül kedden senki sem játszik majd – az akkori keret tagjai közül ma már csupán Szucsánszki Zita a klub kézilabdázója, de ő sérülése után még nincs készen a játékra. 2008-ban 39-25-re győztünk, Zizi akkor 13 gólt dobott.

A mérkőzésre online kedden 14 óráig, a helyszínen személyesen pedig 16:30 órától vásárolhatóak meg a belépők, az álló jegyek 1000, míg az ülők 1500 forintba kerülnek. Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy továbbra is kiválthatóak a szezon bérletek (a női, a férfi és a kombinált is), de kedden erre kizárólag az összecsapás szünetében és a meccs után lesz lehetőség.

K&H női kézilabda liga, 2. forduló
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA – VASAS SC
Helyszín:
Elek Gyula Aréna
Időpont: 2017. szeptember 12. (kedd) 18 óra
Játékvezető: Felhő Ferenc és Öcsi Tamás
Jegyár: 1000-1500
TV: Élőben a Fradi Média Youtube-csatornáján!