Kisvárdára utazunk

2018. január 12., péntek 15:41 | 1 éve 5 napja 4 órája 3 perce
Nagyon várják a Fradit az ország északkeleti csücskében, egy óra alatt elfogyott minden belépő a szombati bajnokira.
Kisvárdára utazunk

Ha viccelni szeretnénk, azt mondanánk, csökkent az érdeklődés a Ferencváros iránt Kisvárdán, hiszen tavaly már negyvenöt perc alatt elfogyott az összes belépő a Kisvárda-Fradi női kézilabda bajnoki mérkőzésre, míg idén egy óra is kellett hozzá… Szóval, ahogyan április végén, úgy ezúttal is telt ház előtt játszhatunk az ország északkeleti sarkában (a hazai klub tájékoztatása szerint a vendég szektorba szóló belépők is elkeltek). Nem hiába, arrafelé viszonylag ritka vendég a Fradi, és sokan szeretnék kihasználni a lehetőséget, hogy testközelből láthatják (Figyelem! A helyszínen lehetőség lesz az FTC-Rail Cargo Hungaria 2018-as naptárát megvásárolni, előzetes jelentkezés szükséges hozzá a schleinig.adam@ftckezilabda.hu e-mail címen vagy a +36704454902-es telefonszámon).

Ráadásul tavasszal szoros meccset játszott egymással a két csapat, a szünetben csak két góllal vezettünk, a végén néggyel nyertünk, 30-26-ra, Elek Gábor pedig elismerte, hogy nagy erőbedobásra késztetett bennünket az ellenfél. A Kisvárda egyébként azóta nagyon átalakult, nyáron kilenc játékos távozott, és ugyanennyi érkezett, köztük az idén már ötvenhét gólnál járó Triscsuk Krisztina, a korábban Győrben is megforduló Vesna Milanovic-Litre. A tervek szerint a megerősödött kerettel a klub a tabella első feléhez szeretne tartozni, ám egyelőre csak a tizedik helyen áll – igaz, kevesebb meccset játszva, mint a vetélytársak.
Ami a Ferencvárost illeti, lányaink szerdán rendkívül magabiztosan verték a Budaörsöt (42-22), csütörtökön és pénteken egy-egy videóelemzéssel, illetve edzéssel készültek a szombati összecsapásra.

„Úgy érzem, eléggé frissek vagyunk ahhoz, hogy győzzünk, de nem lesz könnyű mérkőzés, mert a Kisvárdának kiváló játékosai vannak, jobb csapat, mint amit a helyezése mutat – mondta holland légiósunk, Laura van der Heijden. – Engem személy szerint nem zavar, hogy hosszú lesz az utazás, mert Németországban megszoktam, hogy gyakorlatilag minden idegenbeli meccsen ekkora volt a táv. Magabiztosak vagyunk, de biztosan szorosabb lesz a meccs, mint szerdán volt.”

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
11. forduló
Kisvárda-Master Good SE – FTC-Rail Cargo Hungaria
Helyszín:
Kisvárda, Városi Sportcsarnok
Időpont: 2018. január 13.
Játékvezető: Marton Zsófia, Szabó Eszter
Minden jegy elkelt!