Kiütéses bemutató Csengeren

2017. augusztus 11., péntek 18:54 | 11 hónapja 4 napja 23 órája 44 perce
A magyar-román határ menti település meghívásának tett eleget a Ferencváros női kézilabdacsapata.
Kiütéses bemutató Csengeren

Az MTK, a Debrecen és a Vác legyőzése után a negyedik felkészülési mérkőzésén Csengeren lépett pályára az FTC-Rail Cargo Hungaria. A Budapesttől mintegy háromszáz kilométerre fekvő ötezer lelkes városkába való utazás oka kettős volt. Egyrészt a magyar-román határ mentén elterülő település a sportcsarnoka építésének huszonötödik évfordulóját ünnepli, és az események csúcspontjának a Ferencváros vendégjátékát szánta. Másrészt így ezen a nyáron is játszott a Fradi Erdélyhez, még inkább Szatmár megyéhez közel mérkőzést – tudvalevő, hogy a Szatmár-Ferencváros női kézilabda utánpótlás program már három éve nagy sikerrel fut, s a programban résztvevőknek rengeteget számít, amikor testközelből figyelhetik a nagyokat.

Meg is jelentek az együttműködésben résztvevők közül sokan Csengeren, ahol már délelőtt a kézilabdáé volt a főszerep, hiszen megrendezték a Seibel Kupát, amelyen Fehérgyarmat, Ibrány és Csenger mérkőzött meg egymással (a torna a gyarmatiak sikerével zárult). Ennél azonban sokkal több embert érdekelt a Ferencváros és a Nagybánya összecsapása. Az egykor szebb napokat látott Minaur Baia Mare ma már csak a másodosztályban szerepel. Az erőviszonyok ennek megfelelően alakultak, a nagybányaiak nem sokáig tudták tartani a lépést a mieinkkel, már szünetben 20-7-re vezettünk. A lelátót csaknem teljesen megtöltő szurkolók ennek ellenére jól szórakozhattak, mert bár szikrázó küzdelmet nem, szép megoldásokat, szemet gyönyörködtető gólokat láthattak gazdagon. Utóbbiból összesen hatvannégyet, mégpedig számunkra igencsak kedvező eloszlásban: 46-18-ra győzött együttesünk, amelyben megszerezte első góljait a tizenhét esztendős jobbszélső, Bánfai Kíra is.

FTC-Rail Cargo Hungaria – Minaur Baia Mare 46-18 (20-7)
Felkészülési mérkőzés, Csenger
2017. augusztus 11.
A Ferencváros gólszerzői: Laura van der Heijden 9, Kovacsics Anikó 9, Danick Snelder 6, Faluvégi Dorottya 5, Márton Gréta 4, Lukács Viktória 3, Schatzl Nadine 3, Mészáros Rea 2, Bánfai Kíra 2, Mód Noémi 2 Szekeres Klára 1.