Kiütöttük a Besancont

2018. augusztus 8., szerda 18:12 | 4 hónapja 10 napja 15 órája
Negyed órán át volt szoros az edzőmérkőzés, majd kiváló védekezésünknek köszönhetően felőröltük a Besancont - Klivinyi Kinga is pályára lépett!
Kiütöttük a Besancont

A hangsúly női kézilabdacsapatunknál egyelőre a védekezésen van – s ezt nemcsak az edzésmunkából szűrhettük le, hanem abból, is, hogy Elek Gábor szinte minden támadásban elkövetett hibát szó nélkül hagyott a Besancon elleni edzőmérkőzésen. Pedig volt belőle bőven az első negyed órában: ki-kicsúszott a labda a kezekből, vagy épp a beállónk helyett a védő kezébe dobtuk azt. Ráadásul kettő üres kapus gólt is kaptunk, miután emberhátrányban kapus nélkül támadtunk.

A helyzet azonban így sem volt feltétlenül rossz, ugyanis a felállt falunkkal szemben azért akadt gondja a korábbi győri, Raphaelle Tervel vezetőedző irányította csapatnak is. Az első percek francia vezetését követően sikerült fordítanunk, s bár még egy 0-3-s sorozatot követően 5-4-nél újra a vendégek álltak jobban, utána már végig mi irányítottuk a játékot. A fordulat negyed óra után jött, ekkor ugyanis állva hagytuk ellenfelünket: a játékrész második tizenöt percében egyetlen gólt kaptunk, miközben nyolcat lőttünk, és a meccs képéhez képest tetemes előnyt szereztünk, miközben a tizenhét esztendős Györfi Dóra is bemutatkozhatott.

A mérkőzés legnagyobb meglepetése és ovációja aztán egy percen belül megérkezett a második félidő elején. Egyrészt megjelent a pályán védekezésben a vállműtétje után egyre inkább javuló Klivinyi Kinga (ez a meglepetés), másrészt a támadásban kissé még bátortalanul mozgó, és jobbára a bejátszás lehetőségét kereső Djurdjina Malovics felugrásból bombázott a kapuba (ez érdemelte ki a legnagyobb üdvrivalgást). A védekezésünk egyébként továbbra is nagyon jól működött, így az előnyünk tovább hízott, és Danick Snelder labdaszerzését követően Klivinyi Kinga első gólja is megszülethetett volna, ha átlövőnk nem fordult vissza a felezővonalról. Neki kapura lőni nem szabad még, pontosan tudja, de elismerésre méltó, hogy volt annyi lélekjelenléte, hogy a kínálkozó lehetőség ellenére se tört egyedül kapura.

A Besancon csak nem találta az ellenszert, így a súlyos kiütést is kilátásba helyezhettük, negyvenöt perc játék után 26-11 állt az eredményjelzőn. Különösen örömteli volt a látványos kézilabda annak tükrében, hogy a lelátón szép számú közönség gyűlt össze, főként munkanap délutánhoz képest. Az utolsó percben zúgó vastapsból ítélve pedig elégedetten is távozott mindenki. Az utolsó öt perc hasonlított egyébiránt legjobban a mérkőzés elejéhez, ekkor már nem tudtuk növelni az előnyt, így "csak" tizennégy góllal, 30-16-ra győztünk. Pedig csak a védekezésen volt a hangsúly...

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FTC-Rail Cargo Hungaria - Besancon 30-16 (18-9)
Elek Gyula Aréna, 350 néző
A Ferencváros gólszerzői: Háfra Noémi 6, Nerea Pena 5, Lukács Viktória 5, Danick Snelder 4, Djurdjina Malovics 3, Márton Gréta 3, Hornyák Dóra 3, Schatzl Nadine 1