Kiváló győzelem

2017. december 7., csütörtök 15:41 | 10 hónapja 10 napja 11 órája 14 perce
A második félidőben állva hagyta a lengyeleket a magyar válogatott, Bíró Blanka és Kovacsics Anikó extrát nyújtott, így magabiztosan nyertünk!
Kiváló győzelem

Túlzott meglepetést azért nem okozhatott, hogy az utolsó két csoportmérkőzésen dől el a magyar válogatott továbbjutása a világbajnokságon, elvégre ahhoz, hogy ezen a kérdésen túl legyünk már, Norvégiát és Svédországot is le kellett volna győznünk. Így viszont, hogy csak Argentína ellen szereztük meg a kettő pontot, élet-halál harcot vívunk Lengyelországgal és Csehországgal. E két döntő összecsapáson viszont Szucsánszki Zitára is számíthat már Kim Rasmussen, hiszen, ahogy ITT beszámoltunk róla, a Ferencváros csapatkapitányát becserélte a szövetségi kapitány (Tóth Gabriella helyére).

Zizi a tizennegyedik percben érkezett először a pályára a lengyelek elleni csütörtöki derbin. Döntetlenre (6-6) álltunk ekkor, de a játékunk a tétnek megfelelően nagyon idegesnek tűnt, többször is a kapufát trafáltuk telibe, ziccerekben rontottunk, vagyis jól jött rutinos játékosunk higgadtsága. Nem állítjuk, hogy kizárólag Szucsánszki Zita jelenléte miatt történt, de ahogy Zizi megérkezett a világbajnokságra, úgy Kovacsics Anikó is. Előbbi kiválóan védekezett és indított, utóbbi pedig parádésan irányította a csapatot, illetve fantasztikusan használta ki a lengyel falban nyíló minimális réseket. Ötször vette be Kovacsics a lengyelek kapuját harminc perc alatt, és ez is kellett ahhoz, hogy a szünetre kétgólos előnnyel mehettünk (11-13).

A második félidőre olyan lendülettel érkeztünk meg, amellyel gyakorlatilag el is döntöttük a meccset! Bíró Blanka káprázatos teljesítményt nyújtott, védései után rendre indulhattunk és lerohanás gólokat szereztünk, de a felállt fallal szemben is folyamatosan megtaláltuk a megoldást, Klivinyi Kinga, Schatzl Nadine és Kovacsics Anikó (Misit a meccs legjobbjának is megválasztották) is elemében volt ekkortájt. A 43. percben nyolccal vezettünk már (16-24), az történt a pályán, amit a mieink szerettek volna, a lengyeleknek talán a hitük is fogyóban volt, miközben a magyar lányok felszabadultan kézilabdáztak.

Az utolsó negyedórában a pihentetésre is gondolhatott a szövetségi kapitányunk (igaz, egyébként is forgatta a csapatot), behozhatatlannak tűnt az előnyünk, s bár a végére közeledtek a lengyelek, esélyük sem volt rá, hogy utolérjenek bennünket. Az ötvenharmadik percben megesett, hogy a pályán a magyar válogatott mezében Bíró Blanka, Lukács Viktória, Háfra Noémi, Mészáros Rea, Szekeres Klára, Szucsánszki Zita, valamint Schatzl Nadine védekezett – és aligha azért, mert épp erre a mérkőzésre érkezett a helyszínre a Ferencváros kézilabdacsapatának vezetősége. Azt sem állítjuk, hogy miattuk játszott ezúttal ennyire jól a csapat, de ha ezen múlik, akkor sportvezetőink örömmel meghosszabbítják a hotelszoba-foglalásukat akár december 17-ig, a világbajnokság döntőjéig is.

Ennyire messze még nem érdemes tekinteni, de a nyolcaddöntőig már mindenképp, hiszen a lengyelek legyőzésével a magyar válogatott biztosította továbbjutását, a csehek ellen pénteken este pedig a csoport harmadik helyéért lép pályára.

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
B-CSOPORT, BIETIGHEIM-BISSINGEN
MAGYARORSZÁG–LENGYELORSZÁG 31–28 (13–11)
Bietigheim, 1570 néző. V:
Alpaidze, Berezkina (oroszok)
MAGYARORSZÁG: Bíró B. – Bódi 5, Kovacsics 8, Szekeres 1, Kisfaludy 2, Klivinyi 3, Schatzl 4.
Csere: Görbicz5 (2), Mayer, Szucsánszki, Háfra N. 1, Mészáros R., Szöllősi-Zácsik 1, Kovács A., Lukács V. 1.
Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen

LENGYELORSZÁG: Placzek – Janiszewska 3, Kobylinska 4, Achruk 6, Drabik 2, Kudlac-Gloc 8 (1), Grzyb 4 (1).
Csere: Gawlik (kapus), Lisewska, Szarawaga, Zych, Roszak 1.
Szövetségi kapitány: Leszek Krowicki
Az eredmény alakulása. 10. p.: 5–6. 14. p.: 7–6. 16. p.: 7–8. 25. p.: 11–8. 33. p.: 16–11. 38. p.: 21–14. 43. p.: 24–16. 53. p.: 29–21. 56. p.: 29–24.
Kiállítások: 10, ill. 2 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 4/2

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Norvégia 6 pont
2. Svédország 6 pont
3. Magyarország 4 pont
4. Csehország 4 pont
5. Lengyelország 2 pont
6. Argentína 0 pont