Kiváló hangulatban vertük a Mosonmagyaróvárt

2018. szeptember 7., péntek 19:35 | 4 hónapja 10 napja 1 órája 31 perce
Az első tíz percben rendkívül gyengén értékesítettük a helyzeteinket, három góllal is vezettek a hazaiak, aztán magabiztosan nyertünk.
Kiváló hangulatban vertük a Mosonmagyaróvárt

Noha alig három héttel ezelőtt felkészülési mérkőzésen pályára lépett már női kézilabdacsapatunk a mosonmagyaróvári UFM Arénában, a bajnokság második fordulójában megrendezett újabb MKC – Fradi összecsapáson is felfokozott volt az érdeklődés. Illetve, most volt csak az igazán az, a hazai szektorokba például már a hét közepén sem lehetett belépőt kapni, és a vendégszektor is megtelt.
Aztán a mérkőzés első felében tettünk érte, hogy a közönség hazai része, mintegy ezer ember tűzbe-lázba jöjjön. A kilencedik percben 4-1-nél kellett időt kérnie Elek Gábornak, főképp azért, hogy megtörje a mosonmagyaróváriak lendületét. Eddig kettő hetest és még számos helyzetet hibáztunk el – Lucia Gubikova parádésan védett sajnos… –, miközben ellenfelünk rendre megtalálta a réseket a falunkon. Tovább rontotta a kedélyállapotunkat, hogy Faluvégi Dorottya lépett, illetve esett rosszul és a térdét fájlalva kért cserét; azt már a meccs előtt tudtuk, hogy Szemerey Zsófi kisebb sérülése miatt nem lehet segítségünkre.

Az időkérés követően a helyzetkihasználásunk nem javult túl sokat, de legalább a védekezésünk szigorúbb lett, és a tizenötödik percben egyenlítettünk, ettől pedig a vendégszektor is kezdett felocsúdni. Schatzl Nadine találta meg először a biztosnak tűnő receptet Gubikova ellen, egymás után négy gólt szerzett és vezérletével a vezetést is átvettük, sőt, a szünetig folyamatosan növeltük az előnyt köszönhetően annak, hogy már csak három gólt kaptunk odáig.
A 13-7-es vezetésünk nyugalmat kölcsönzött, illetve, remélhettük, hogy a sérüléshullámtól sújtott hazaiak lelkesedése alább hagy.

Így is történt, igaz, ettől még a gólkülönbség nem nőtt túl gyors ütemben, ugyanis mi is visszavettünk a ritmusból. A második félidő sebessége jócskán elmaradt az elsőben, illetve a szezonnyitón, az MTK-Fradi meccsen látottól is. Ezúttal viszont ez is elég volt a biztos győzelemhez. A védekezésünk és Bíró Blanka remeklését mutatja, hogy mindössze tizenhárom gólt kaptunk. Ezzel szemben huszonnégyet lőttünk, vagyis tizeneggyel nyertünk - ennél nagyobb különbség egyszer sem volt a mérkőzés során.

EU-FIRE MOSONMAGYARÓVÁRI KC–FTC-RAIL CARGO HUNGÁRIA 13–24 (7–13)
Mosonmagyaróvár, 1100 néző. V: Őri, Pozdena
MOSONMAGYARÓVÁR:
Gubiková – Lozsi, Maric 2 (1), Fanton, Horváth B. 1, Kopecz 2, Tóth M. 1. Csere: Scholtz (kapus), Tilinger 2 (2), Vukcsevics, Bízik B., Szalai Zs. 1, Hajtai 2, Márczy 1, Bardi 1.
Edző: Bognár Róbert
FERENCVÁROS: Bíró B. – Faluvégi D., Háfra N. 1, Kovacsics 2, Snelder 3, Malovics 3, Schatzl 6.
Csere: Pena 1, Lukács V. 3, Hornyák D. 1, Mészáros R. 1, Márton 3, Farkas K.
Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 10. perc: 4–1. 16. p.: 4–5. 22. p.: 5–9. 26. p.: 5–12. 41. p.: 8–18. 51. p.: 11–20. 56. p.: 13–22
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 2/–