Kivívtuk a tiszteletet

2018. április 28., szombat 14:42 | 7 hónapja 15 napja 20 órája 9 perce
A papírforma egyértelmű Fradi-sikert ígér Debrecenben, ugyanakkor semmi sem garantálja, hogy kitart az előző két bajnokin mutatott bombaforma.
Kivívtuk a tiszteletet

Húszból húsz – mármint a Ferencváros női kézilabdacsapata a szezonban eddig lejátszott valamennyi bajnoki mérkőzését megnyerte, ennek értékét pedig aligha kell különösebben magyarázni. Ugyanakkor az szembetűnő, és büszkeséggel tölthet el minden fradistát, szurkolót, vezetőt, játékost, hogy a makulátlan mérleg, valamint a mutatott teljesítmény okán a legtöbb rivális klub igen komoly tisztelettel szól a Fradiról. Nagyjából olyan mértékben, mint a Győrről az elmúlt évtizedben. Az aktuális példát Debrecenből vehetjük: a vasárnap esti mérkőzéssel kapcsolatban a klubhoz közeli médiumok úgy számolnak be, mint különösen várt, pikáns összecsapás, amelyen a hazaiaknak nagyon törékeny lehet csak a reménye a pontszerzésre.

Szóval, büszkék lehetünk erre, de nem árt azt is észben tartani, hogy semmi sem garantálja, hogy az Érd, illetve a Dunaújváros ellen mutatott bombaforma (előbbi együttest tizenhét, utóbbit tíz góllal vertük) vasárnap is meglesz. Ráadásul emlékeink között még talán fellelhető a Loki elleni hazai összecsapás – január 6-án, az év első meccsén kiváló kezdés és 9-3-as vezetés után teljesen „megültünk”, így a második félidő elején már négy gólos hátránynál (13-17) kellett észbe kapnunk. Győztünk végül 28-24-re, de ahogyan azt a lefújást követően Elek Gábor elmondta, közel sem biztos, hogy akkor is sikerült volna felállnunk, ha nem hazai pályán, ezeregyszáz nézőnk támogatása előtt kerülünk bajba.

„Különös helyzet ez, egy-két héttel ezelőtt még úgy tűnt, nem ezen a hétvégén lépünk pályára Debrecenben, hanem majd végig eddzük a hétvégét a győri rangadó előtt, de talán jobb is ez így, mert mérkőzésszituációban tudunk készülni – magyarázta Faluvégi Dorottya. – Természetesen már ott van a fejünkben a Győr-meccs is, de elsőként a debreceni összecsapást kell megoldanunk. Az lehet a cél, hogy a Dunaújváros és az Érd ellen látott védekezést ne csak periódusokban tudjuk megvalósítani, hanem lehetőség szerint hatvan percen át, ezzel megkönnyíthetnénk a dolgunkat, mert egyébként a Loki elleni meccsek sosem számítanak könnyűnek, a legutóbb is megszenvedtünk velük.”

A DVSC-TVP – FTC-Rail Cargo Hungaria bajnokira a helyszínen nem lesz jegyértékesítés a vendég szektorba, az oda szóló utolsó belépők szombaton 16-17 óra között vásárolhatók meg az Elek Gyula Arénában, 1500 forintos áron.K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
23. forduló

DVSC-TVP - FTC-Rail Cargo Hungaria
Helyszín:
Debrecen, Hódos Imre Sportcsarnok
Időpont: 2018. április 29. 18 óra
Játékvezetők: Andorka Miklós és Hucker Róbert
Jegyár: 1500 forint - a helyszínen nem lesz jegyértékesítés a vendég szektorba!