Könnyed búfelejtő

2017. április 19., szerda 19:06 | 1 éve 2 hónapja 20 órája 10 perce
Húsz percig tartotta magát a Fehérvár, aztán tíz perc alatt lerendezte a mérkőzést a Fradi, s különösebb megerőltetés nélkül győzött.
Könnyed búfelejtő

Szombaton elbúcsúzott a Ferencváros női kézilabdacsapata a Bajnokok Ligájától, de nem volt sok idő a sebeket nyalogatni, mert szerdán kora este már az NB I-ben kellett újra pályára lépni. Az ellenfél a tabella hatodik helyén álló Alba Fehérvár KC volt, akit ősszel 31-27-re vert a csapatunk. A Fehérvár viszonylag jó formát tudhat magáénak, a decemberi Európa-bajnokság óta hétszer győzött, s csak négyszer kapott ki, miközben a kontinenstorna előtt három győzelem és öt vereség volt a mérlege. Az utolsó két bajnokiját egyaránt megnyerte, hazai pályán a Kisvárdát 28-23-ra, a Debrecent 29-23-ra verte.

A Fradi győzelme azonban még a fentiek tükrében sem foroghatott veszélyben – s az elv szerencsére a 20. perctől kezdve a pályán is megmutatkozott. Addig csak játszadozott Elek Gábor Szucsánszki Zitát nélkülöző együttese, 13-12-nél azonban állított egyet a fokozaton, és faképnél hagyta ellenfelét. Kellett is ez, nehogy túlságosan belelkesedjen a kapusa, Herr Orsolya, valamint a balátlövő, Bandelier Biljana által vezérelt székesfehérváriak. Mire azonban a 29. percben újra a kapuba találtak a vendégek, mi már húsznál jártunk…

A 20-13-as félidei állás kellő nyugalmat adott a folytatáshoz, Elek Gábor meccselése azonban nem sokat változott, hiszen már az első játékrészben is forgatta a csapatát. Egyedül az egykori csapata ellen védő Szikora Melinda töltötte mind a hatvan percet a parketten (s valóban a parketten, merthogy hosszú idő után lekerült az Elek Gyula Aréna küzdőteréről a Bajnokok Ligájában kötelező gerflor borítás), Bíró Blanka csupán néhány hetes erejéig állt a kapuba. Örömteli, hogy újra mérkőzést játszott Hornyák Dóra is.

A 49. percben számolhatott először tízig a Fradi közönsége, 29-19 állt ekkor az eredményjelzőn, s a hátralévő időre csupán az maradt kérdésként, hogy megismétlődik-e az első félidő hajrájában látott fehérvári "szétesés", és kiütés lesz-e a vége, vagy netán tízen belül marad-e a vendég gárda.
Végül egyik sem történt meg, a Fehérvár nem is esett szét, de nem is maradt tízen belül, 36-25-re nyert, a Fradi simán hozta a győzelmet. Folytatás szombaton, amikor a Vác érkezik az Elek Gyula Arénába.


K&H női kézilabda liga
19. forduló

FTC-RAIL CARGO HUNGARIA - ALBA FEHÉRVÁR KC 36-25 (20-13)

Időpont: 2017. április 19. 18 óra
Helyszín: Elek Gyula Aréna