Könnyedén, óriási különbséggel vertük a Vácot!

2018. október 28., vasárnap 16:16 | 2 hónapja 18 napja 21 órája 43 perce
Alighanem a tavalyi szezonzáró is közre játszott abban, hogy egyetlen másodpercre sem álltak le lányaink, még a hatalmas előny tudatában sem.
Könnyedén, óriási különbséggel vertük a Vácot!

Valahol az is női kézilabdacsapatunk erejét mutatja, hogy a lelátón is válogatott játékosok sora foglal helyet, de ennek azért most viszonylag kevésbé örülünk. A tény, hogy a Vác elleni összecsapást Szikora Melinda, Djurdjina Malovics, Danick Snelder és Bobana Klikovac is csak a nézők közül szemlélte, de rögtön hozzátehetjük, ezzel együtt is a mieink számítottak esélyesnek vasárnap koradélután.

Ráadásul a játékosok és a szurkolók is különös figyelemmel készültek erre az összecsapásra – nem múlt el nyomtalanul senkiben sem az előző szezon záró fordulója, amikor az egyébként ezer szállal a Ferencvároshoz kötődő klub kimondottan sportszerűtlenül viselte a 42-24-es vereséget. Ha meg azt is hozzátesszük, hogy 2018-ban nem játszik már hazai pályán bajnoki mérkőzést (sőt, az Elek Gyula Arénában egyáltalán nem) a Ferencváros, aligha okoz meglepetést, hogy telt ház fogadta a kezdéshez felálló csapatokat. A mieinknél kisebb meglepetésre Márton Gréta és Faluvégi Dorottya is kezdőként kapott lehetőséget, de mindketten éltek az eséllyel. Gréti egyenesen tarthatatlan volt, már a szünetig öt gólt szerzett, és elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy a szünetig nyolc gólos előnyt építettünk. Két periódusban ment igazán jól a játék, előbb 2-3-ról lőttünk egymás után ötöt, majd 12-8-ról 5-1-gyel zártuk le a játékrészt (17-9).

A másodikat viszont álmoskásan kezdtük, legalábbis Elek Gábor öt perc elteltével igencsak érthető testbeszéddel „kérlelte” játékosait, hogy >>ébredjenek már fel<<. Különösebb gond nem volt, a Vác nem közeledett, de ziccereket hibáztunk, miközben kicsit jobb koncentrációval végleg lezárhattuk volna a kérdéseket.

Nem sokkal később aztán lezártuk, még úgy is, hogy Faluvégi Dorottya támadott beállóként (az első játékrészben Háfra Luca igyekezett tehermentesíteni Mészáros Reát), Schatzl Nadine ugyanolyan eredményesen kézilabdázott, mint előtte Márton Gréta, Háfra Noémi is alaposan megszórta magát, így az utolsó tíz percben az volt a kérdés, a Ferencváros mennyire akarja megverni ellenfelét. A válasz hamar megjött: amennyire csak tudja, már csak a múlt emlékei miatt is...

Nem lassítottak lányaink, a szurkolók pedig vastaps mellett üvöltötték a rigmusokat. Sőt, az utolsó percben huszonegyig számoltak - óriási veréssel küldtük haza a Vácot, csakúgy, mint májusban, a különbség csak annyi, hogy ezúttal csak a vendégek voltak csalódottak.K&H NŐI KÉZILABDA LIGA
7. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - GVM Europe-Vác 39-18 (17-9)
FTC:
Bíró B. – Faluvégi D. 2, Háfra N. 8, Kovacsics 7 (4), Mészáros R. 1, Hornyák D., Márton G. 5
Csere: Szemerey (kapus), Pena 3, Klivinyi 4, Lukács V. 1, Háfra L., Schatzl Nadine 6 (1), Farkas K. 2 (2)
Edző: Elek Gábor
VÁC: Arenhart – Diószegi, Hámori 3, De Souza 4 (3), Helembai F. 3, Kácsor 1, Radoszavljevics 2
Csere: Suba (kapus), Szamoránsky P., Iván E., Jovetic 2, Szondi 2, Sziráki 1
Edző: Szilágyi Zoltán
Elek Gyula Aréna, 1150 néző. V: Horváth P., Marton
Az eredmény alakulása. 5. perc:
2–3. 10. p.: 7–3. 18. p.: 9–6. 27. p.: 14–9. 38. p.: 20–12. 47. p.: 28–14. 59. p.: 37–17
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 10/7, ill. 5/3