Közte tizenkettő

2018. május 9., szerda 19:17 | 7 hónapja 1 napja 21 órája 54 perce
Kár a kisebb hullámvölgyekért, mert még nagyobb lehetett volna a különbség, de tizenkettő gólos sikerünkkel így is hét gólra közeledtünk a Győrhöz.
Közte tizenkettő

„Azt mondtam anyukámnak, hogy gyakorolni megyek az érettségire a haverokkal. Bocsi, anyu!” – állt a mintegy nyolcvan tagú Fradi-tábor egyik drapériáján Békéscsabán. Hogy valós-e a történet, nem tudjuk megerősíteni, de Háfra Noémire félig igaz, az egészen biztos: fiatal játékosunk a héten reggelente érettségizik, ma éppenséggel a történelem érettségiről érkezett a csapatbuszhoz, és csütörtökön is jelenése van az iskolában – angol nyelvből kell számot adnia, de legalább az anyukája tudja, hogy most hol van.

Szurkolóink második „megmozdulása” is ült, hiszen a következő nótára kezdtek rá a kezdés után: „Lőnötök kell egy gólt, itt küzdeni, hajtani kell, a bajnoki cím oly közel…” Aztán mindegy negyed óra után kiderült, ha a Békéscsaba két bombázóját, Jovana Kovacsevicset és főleg Walfisch Mercédeszt megállítjuk, valóban közelebb kerülhetünk a bajnoki címhez. Merthogy a gólszerzés parádésan ment, a lerohanásaink és a gyors középkezdéseink után a hazaiak alig-alig tudtak mit kezdeni a támadásainkkal. A védekezésünk ezzel együtt nem volt épp tökéletes, vagyis csak hullámokban volt az, ennek tudható be, hogy önmagunkhoz képest sok gólt kaptunk, tizenötöt, de mégis kellő előnnyel, hét góllal mehettünk szünetre (15-22).

Mármint, a hét gólos előny alapnak tűnt megfelelőnek, de sajnos a második félidő nem a mi szájízünk szerint alakult. A ziccereink sorra a kapufán csattantak, vagy a formába lendülő Györkös Rebeka védett, és bár a Békéscsaba közeledni nem igazán tudott, ez most nekünk önmagában sajnos nem elég. Kegyetlen helyzet ez, hogy mást ne mondjunk, így eshet meg, hogy plusz hétnél elégedetlenkednek a szurkolóink… Az ötvenedik percig úgy értünk el, hogy „csak” nyolc volt közte, vagyis húsz perc alatt eggyel sikerült hízlalni az előnyt, és a körmünket rágtuk, hogy legalább tíz fölé menjen a különbség. Ehhez nem jött jól Danick Snelder nevetséges kiállítása (ráadásul egyöntetű vélemény, hogy a meccsen nem ez volt a sporik legnagyobb tévedése a kárunkra...), ráadásul Faluvégi Dorottya is kapott kettő percet nem sokkal később.

Jól jöttünk ki azonban az emberhátrányból, ennek köszönhetően az 55. percben már 36-24-re vezettünk. És rohantunk, kapkodtunk, hátha lesz még több. Nem lett, 37-25-re győztünk, pontszámban beértük a Győrt, és hétre közelítettünk hozzá a gólkülönbséget tekintve, de kicsit talán csalódottak lehettünk, mert lett volna lehetőség most még jobban közeledni.

K&H NŐI KÉZILABDALIGA
EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABAI ELŐRE NKSE–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 25–37 (15–22)
Békéscsaba, 1800 néző. V: Asztalos, Bárkányi
BÉKÉSCSABA:
Györkös – Kovács A. 2, Kovacsevics 9, Giricz, Mihálffy, Bottó 2, Szögi.
Csere: Popovics (kapus), Walfisch 3, Gidai, Zöldi-Tóth 3, Szarka 1, Vukajlovics 5 (1), Dombi K., Pintér, Hős K.
Edző: Horváth Roland
FTC: Bíró B. – Lukács 10, Van der Heijden 5, Kovacsics 3, Snelder 5, Jovanovics, Schatzl Nadine 6 (2).
Csere: Szekeres, Háfra 2, Hornyák D., Szucsánszki 2, Mészáros, Márton 1, Faluvégi 3.
Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 5. p.: 2–3. 7. p.: 4–3. 17. p.: 7–12. 22. p.: 9–17. 37. p.: 18–28. 44. p.: 21–28. 55. p.: 24–36
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/1, ill. 3/2
Elek Gábor: - Nem vagyok elégedett azzal, amit láttam, bevallom, többet vártam a csapatomtól. Rengeteget hibáztunk, támadásban és védekezésben is, a végén pedig még a lerohanásainkban is túl sok volt a pontatlanság. Igazságos az eredmény, de a játékvezetés színvonala ma nem érte el az elfogadhatót. Most úgy érzem, kicsit belefáradtunk a három héten át tartó rohanásba, hogy ebben az időszakban ez volt a hatodik bajnokink, miközben a sérültjeink sem gyógyultak megfelelő ütemben. Annyit még hozzá szeretnék tenni, hogy gratulálok a Békéscsabának a bennmaradáshoz, külön Horváth Roland vezetőedzőnek, akinek külön szorítok. Bár sokan nem szeretnek bennünket itt, de azt gondolom, hogy szüksége van a magyar kézilabdának a Békéscsabára.