Közte tizenöt

2018. szeptember 12., szerda 19:09 | 4 hónapja 3 napja 17 órája 43 perce
Roppant magabiztos játékkal mutatkozott be a hazai közönségnek női kézilabdacsapatunk - simán vertük a Békéscsabát.
Közte tizenöt

Horváth Roland testbeszéde arról árulkodott, hogy ha tehetné, harmadszor és negyedszer is időt kérne – már a huszadik percben. A békéscsabai vezetőedző ekkorra már kétszer is magához rendelte a játékosait, vagyis többször nem volt rá módja, miközben a ferencvárosi közönség tizet számolt csapatára. Pedig 2-4-nél még egy pillanatra felsejlett előttünk a szinte napra pontosan egy évvel ezelőtti Fradi-Békéscsaba mérkőzés, amikor az első harminc percben öttel volt jobb nálunk ellenfelünk. Ezúttal azonban nem kellett sokáig izgulni, mert a hetedik percre fordulva együttesünk kőkemény védekezésre váltott. 2-4-ről 11-0-s rohamot ment, és állva hagyta a csabaiakat. Itt érkeztünk el ahhoz a periódushoz, amiről az első mondatban írtunk, hogy a vendég edző már-már tehetetlenül szemlélte a történéseket.

Legközelebb 20-8-as állásnál beszélhetett hosszabban nyugodt körülmények között játékosaival – az öltözőben, az első félidő után –, de jelentős változást ez sem hozott a játékba. A mieinknél Faluvégi Dorottya és Márton Gréta jött Lukács Viktória és Schatzl Nadine helyére, a belső posztokon pedig a megszokott ritmusban cserélte játékosait Elek Gábor. Egyes periódusokban feltűnően jól működött (végre!) Djurdjina Malovics és Faluvégi Dorottya oldala, átlövőnk rendre jó ütemben játszotta meg az így ziccerbe kerülő szélsőnket, aki nem is igazán hibázott.

25-10-nél úgy tűnt, óriási kiütésbe is fordulhat a parti, aztán a vendégek kicsit magukra találtak (vagy mi vettünk vissza az iramból, nézőpont kérdése), és átmenetileg nem nőtt a különbség. Az utolsó percre végül csak visszaállt a közte tizenöt (pedig ekkor a védekezésünk már messze nem volt annyira ijesztő...), és a nézők is talpra pattantak. 36-21-es győzelem az idény első hazai bajnokiján. Szombaton máris itt a folytatás, amikor a Fehérvárt fogadjuk majd.FTC-RAIL CARGO HUNGÁRIA–BÉKÉSCSABAI ENKSE 36–21 (20–8)
Elek Gyula Aréna, 800 néző. V: Héjjas, Kránitz
FTC:
Bíró – Lukács 4, Malovics 2, Kovacsics 1, Snelder 5, Háfra N. 2, Schatzl N. 5.
Csere: Hadfi (kapus), Pena 3, Hornyák D. 5 (3), Mészáros R., Márton, Faluvégi 8, Farkas K. 1 (1).
Edző: Elek Gábor
BÉKÉSCSABA: Balog J. – Kovács A. 3, Agbaba, Giricz 4, Bottó, Walfisch 7 (2), Szögi 2.
Csere: Vukajlovics 4 (2), Zöldi-Tóth, Djokovics 1.
Edző: Horváth Roland
Az eredmény alakulása. 7. perc: 2–4. 19. p.: 13–5. 26. p.: 17–7. 40. p.: 25–9. 46. p.: 26–15. 55. p.: 30–19
Kiállítások: 6, ill. 12 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 5/4
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: –
Döcögős kezdés után helyreállt a védekezésünk, tudtunk indulni. Megyünk előre. Köszönöm a Békéscsaba segítségét, hogy előrehozva ma le tudtuk játszani a mérkőzést.
Horváth Roland: – Tudtam, hogy nem lesz egyszerű az FTC első hazai bajnoki mérkőzésén ellenfélnek lenni. Az első félidőnk katasztrofális volt, a másodikban már csináltunk szép dolgokat.

A mérkőzés teljes felvétele itt látható: