Kuriózum ez a csapat

2017. április 22., szombat 20:45 | 1 éve 1 hónapja 29 napja 13 órája 19 perce
Vezetőedzőnk a Vác elleni győzelem alkalmával annak örült legjobban, hogy a BL-kiesés után újra mosolygós arcokat látott a pályán.
Kuriózum ez a csapat

Elek Gábor: – Sokan tudják, hogy a Vác és a Fradi között – főleg a kispadoknál – nagyon komoly kötődések vannak, ezért nem meglepő, hogy szurkolok a Vácnak a céljai eléréséért. Értékes skalpot szereztünk, de véleményem szerint a győzelem mértéke a végén kicsit túlzóvá vált, igaz, jól kihasználtuk ellenfelünk hibáit. Illetve, Blani tényleg jól védett, főleg a meccs elején és a végén nyújtott káprázatos teljesítményt. Ami nekem külön öröm, hogy végre újra láttam mosolyogni a játékosaimat. Tudja mindenki, hogy milyen csalódás ért minket az elmúlt két hétben, a Bajnokok Ligája-kiesésünk akkor is megviselte a lelkünket, ha az agyunk tudja, hogy ez a realitás. Most úgy láttam viszont, hogy túl kerültünk rajta, sok jókedvű játékost és mosolygós arcokat láthattam a pályán, ez pedig nagyon fontos a következő etapra tekintettel. Szeretnénk ugyanis még a hátralévő hat meccsen önmagunknak és a szurkolóinknak is megfelelni. A csapatom talán a legnagyobb erénye, hogy egyáltalán nincsen motivációs problémája. Nagyon szeretem ezért őket, és kuriózumnak tartom, ilyen csapattal még nem dolgoztam együtt, a legbánatosabb pillanatokban is úgy edz és játszik mindenki, ahogy kell. Nyilván, ebben benne van a hiba, benne van, hogy nem jó a teljesítmény, de egyetlen a szezonnak egyetlen pillanat sem volt, amikor megkérdőjelezhette volna bárki, hogy ez a csapat akar-e vagy nem. Ez a csapat egész évben mindent akart. Edzeni is, játszani is és sikeresnek lenni is. Nagyon boldog vagyok, hogy velük dolgozhatok.

Bíró Blanka: – Presztízs mérkőzés volt ez a számomra, ezért örülök, hogy jól ment a védés. Az őszi meccsen talán még ennél is jobb volt, mert most akadtak azért hullámvölgyek, de az első félidőben mutatott védekezéssel olyan előnyt építettünk ki, amellyel eldőlt az egész mérkőzés.

Szilágyi Zoltán: – Teljesen megérdemelten nyert a Fradi még ekkora különbséggel is. Tudtuk, hogy nagyon jó kell játszanunk, és mindennek össze kell jönnie ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el, de azért csalódott vagyok, mert ennél lényegesen jobb teljesítményt vártam a csapatomtól. Kishitűek voltunk végig, védekezésben és támadásban is, túlságosan tiszteltük a Ferencvárost, és ami miatt nagyon zavar, hogy az utolsó nyolc-tíz percre teljesen szétestünk. Pedig a második félidőben eleinte jobban támadtunk, mint az elsőben, sikerült tartanunk az eredményt, de a végén szétestünk. Tragédia azonban nincs, nem itt kell nekünk pontot, pontokat szereznünk, megyünk tovább, ezt gyorsan elfeledjük, és harcolunk a céljainkért.

Helembai Fanny: – Szerettük volna a legtöbbet kihozni ebből a mérkőzésből, de a védekezésünk eléggé szétesett a végére, a támadó játékunk pedig már közben sem volt valami fényes. Súlyos vereséget szenvedtünk, de levonjuk a tanulságokat, és a következő meccsen már jobban játszunk.

A mérkőzés felvétele: