Küzdelmes évnyitó

2018. január 6., szombat 19:44 | 11 hónapja 12 napja 13 órája 16 perce
A második félidő elején négy gólos hátrányba került női kézilabdacsapatunk a Debrecen ellen, de szurkolóink fantasztikus támogatásával győzni tudott!
Küzdelmes évnyitó

Ha negyed óra alatt három gólt kapunk, akkor az elmélet szerint olyan nagy gond nem lehet, és szó, mi szó, nem is volt. Női kézilabdacsapatunk újévi első, Debrecen elleni bajnokija úgy kezdődött, ahogy azt elképzeltük: újra telt házzal, újra Háfra-parádéval (akinek a szintén felnőtt kerettag Bánfai Kírával egyetemben pénteken volt a szalagavatója), a kapuban kiváló Szikora Melindával és magabiztos vezetéssel. Aztán 9-3 után megtorpantunk, főként azért, mert ziccerekben rendre a debreceni kapust, Horváth-Pásztor Bettinát találtuk el, ebben a periódusban tíz perc alatt összesen egyetlen gólt találtunk, s a Loki lépésről lépésre közeledett. Különös volt, hogy a második tizenöt percben frissen pályára lépő Szucsánszki Zita, Nerea Pena, Marija Jovanovics hármas nem igazán találta a gólig vezető utat.

A szünetben 12-10-re vezettünk ezzel együtt is, s bár a játék képe a szezon tapasztalataihoz mérten kirívóan hullámzó volt, a helyzet nem tűnt különösebben veszélyesnek. Csakhogy a második félidő rémálomszerűen kezdődött, sőt! A hirtelen vérszemet kapó Debrecen sorozatban szerezte a gólokat, és 17-13-ra vezetett már a 38. percben. Lélekemelő volt ezt követően a csarnokban uralkodó hangulat, merthogy a szurkolóinktól az ébresztőnek szánt rigmus továbbra is a „Hajrá, Fradi!” maradt, csak még egy, vagy inkább két szinttel hangosabban érkezett a pálya felé.

A hála sem maradt el, hét gólt szereztek lányaink zsinórban, mielőtt Anna Punko újra betalált volna. A meccsnek ezzel együtt sem volt még vége, mert a Debrecen is összekapta magát, igaz, ránk nézve szerencsére ezt követően már csak amolyan átlagos formát tudott hozni, ez nekünk pedig pontosan elég volt ahhoz, hogy az utolsó tíz percet magabiztosan, végig vezetve hozzuk le. Márton Gréta egymás után szerzett kettő gólja után érezhettük, hogy eldőlt, hogy ez már meglesz. Pontosabban, hogy ez is meglesz. A bajnokság tizedik fordulójában hullámzó játékkal tehát, de végül négy gólos győzelemmel újra hozta csapatunk a kötelezőt, és továbbra is száz százalékos teljesítménnyel áll a tabella élén.
A következő mérkőzés szerdán, 18 órától, az Elek Gyula Arénában lesz a Budaörs ellen.

Női NB I
FTC-Rail Cargo Hungaria–DVSC-TVP 28–24 (12–10)
Elek Gyula Aréna, 1200 néző. V: Herczeg, Südi
FTC:
Szikora – Lukács 1, Van Der Heijden 7 (3), Snelder 2, Kovacsics 1, Háfra 3, Schatzl Nadine 3.
Csere: Bíró (kapus), Szekeres, Szucsánszki 2, Jovanovics, Pena 4, Hornyák B., Faluvégi 1, Márton G. 4.
Edző: Elek Gábor
DEBRECEN: Horváth-Pásztor – Varsányi 1, Sirián 1, Hajduch 1, Despotovics 6, Grigel 2, Vantara-Kelemen 1.
Csere: Lajtos (kapus), Csáki 4 (2), Punyko 2, Pálsdottír 3, Hársfalvi 1, Román 2 (2), Pénzes.
Edző: Tone Tiselj
Az eredmény alakulása. 8. perc: 4–1. 17. p.: 9–3. 26. p.: 10–9. 35. p.: 12–14. 38. p.: 13–17. 45. p.: 20–18
Kiállítások: 0, ill. 2 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 5/4
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: –
Csak a győzelemmel, az első negyedóra védekezésével, és Szikora teljesítményével lehettem elégedett. A továbbiakban sok sikert kívánok Tone Tiseljnek.
Tone Tiselj: – Köszönöm a lányoknak ezt a mérkőzést, és a közös munkát. Ma többre nem voltunk képesek, mert Európa egyik legjobb csapata volt az ellenfél, de a szépszámú közönség előtt nagyon jól küzdöttünk, és nem vallottunk szégyent.