Küzdelmes győzelem

2018. július 2., hétfő 16:22 | 7 hónapja 13 napja 17 órája 35 perce
A magyar junior női kézilabda-válogatott három ferencvárosi játékossal a keretben háromgólos győzelmet aratott a nyitányon a debreceni korosztályos világbajnokságon.
Küzdelmes győzelem

A magyar junior női kézilabda-válogatott három ferencvárosi játékossal, Faluvégi Dorottyával, Háfra Noémivel és Márton Grétával a soraiban vágott neki a Debrecenben zajló korosztályos világbajnokságnak. Nemzeti csapatunk első mérkőzésén Brazília ellen lépett pályára.

A mieink jól kezdték a találkozót, de az első játékrész második felében dél-amerikai ellenfelünk felzárkózott, 9-9-nél egyenlíteni is tudott, végül a magyarok egygólos előnnyel (11-10) vonulhattak szünetre. A második félidőben a brazilok továbbra is nagyot küzdöttek, öt perccel a vége előtt még mindig nem tudtunk elszakadni tőlük. A hajrát azonban jobban bírta a magyar csapat, és végül 27-24-re megnyerte a mérkőzést. Faluvégi Dorottya és Háfra Noémi kettő-kettő, míg Márton Gréta egy góllal járult hozzá a sikerhez.

A magyar válogatott második mérkőzését július 4-én szerdán 18.00-tól játssza a debreceni Főnix csarnokban.

Női kézilabda, junior világbajnokság, Debrecen
Csoportkör, 1. forduló
Magyarország-Brazília 27-24 (11-10)
MAGYARORSZÁG: Hlogyik, Binó, Suba (kapusok), Fodor 1, Faluvégi 2, Giricz, Háfra 2, Hornyák, Kácsor 1, Klujber 8 (5), Kuti 1, Lakatos 4, Márton 1, Pásztor 4, Szabó K., Tóvizi 3. Szövetségi edző: Golovin Vlagyimir.

(Fotó: keziszovetseg.hu)