Küzdeni kellett

2017. augusztus 19., szombat 18:11 | 10 hónapja 3 napja 10 órája 25 perce
Váratlanul szoros meccset játszott női kézilabdacsapatunk a francia bajnokság előző évi negyedik helyezettjével, a Besanconnal.
Küzdeni kellett

A pénteki edzést látva teljesen biztosak voltunk benne, hogy szombaton az idei felkészülési meccsekhez hasonlóan a Besancon sem szoríthatja meg női kézilabdacsapatunkat – na, nem azért mert lebecsültük volna a négyszeres francia bajnok, az előző idényt a negyedik helyen záró, s a Győri ETO-ból visszavonuló Raphaelle Tervel által irányított Besancont, hanem, mert kimondottan jó ritmusban és magas hőfokon kézilabdáztak lányaink.

Ehhez képest szombaton tíz-tizenkét percig nagyon „langyos” Ferencvárost láthattunk a parketten, ezt követően pedig hiába vált legalább dacossá a csapat, támadásban nehezen találtuk a franciák hatos falának ellenszerét, hátul pedig a hosszú lefolyású Besancon-támadások végén rendre ziccert lőhettek a vendégek. Mondhatnánk pozitív szemlélettel, hogy így legalább azt is gyakorolhattuk, hogy milyen, amikor hátrányból kell felállni.

Jelentjük, ha döcögősen indult is, de ebből jól vizsgáztunk, a második negyedórára beszálló Háfra Noémi három gólt szerzett, a szintén ebben a periódusban játszó Mészáros Rea remekül dolgozott a falban, és a keresztmozgások után Laura van der Heijden is be-betalált: 5-9 után 10-10-nél utolértük ellenfelünket.

Vezetni azonban csak a harmincnyolcadik percben tudtunk először Kovacsics Anikó lerohanás gólját követően, igaz, ettől sem változott a játék képe, mindkét együttes keményen és jól védekezett, minden gólért vért kellett izzadni – épp ezért fájó, hogy a negyvenedik percben már a harmadik elrontott hetesünket jegyezhettük fel.

Az utolsó tizenöt percre aztán elfáradt a Besancon (vagy csak a negyedik kísérletre értékesített első hetes gólunk törte meg őket, ha így volt, hála érte Schatzl Nadine-nak...), mi viszont nem vettünk vissza a lendületből, s így egyre csak hízott az előnyünk. A végére egészen hét gólig, s tekintve, hogy az első félidőben még négygólos hátrányban voltunk, illetve, hogy negyed órával a vége előtt még döntetlenre álltunk, soknak tűnik. A mérkőzés összegzéseként azt feltétlenül elmondhatjuk, hogy a negyed órányi gyenge kézilabdát leszámítva akadt jócskán pozitívuma is a meccsnek. Itt van mindjárt az, hogy csak tizenkilenc gólt kaptunk, a második félidőben csupán nyolcat, hogy Laura van der Heijden és Mészáros Rea jól kézilabdázott, hogy Háfra Noémi visszatérését követő első összecsapásán megilletődöttség nélkül szállt be, és hogy újra sokan voltak kíváncsiak a csapatra.
Folytatás egy hét múlva az Elek Gyula - Rail Cargo Hungaria Nemzetközi Kézilabda Kupán (részletek itt), azt követően pedig már élesben.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA - ES BESANCON 26-19 (10-11)

Elek Gyula Aréna, 2017. augusztus 19.
400 néző
A Ferencváros gólszerzői: Laura van der Heijden 5, Marija Jovanovics 4, Háfra Noémi 4, Lukács Viktória 3, Faluvégi Dorottya 3, Schatzl Nadine 3, Márton Gréta 2, Kovacsics Anikó 1, Mészáros Rea 1,