Küzdeni kellett

2018. január 20., szombat 16:24 | 1 éve 28 napja 14 órája 58 perce
Nagyon nehezen adta a bőrét a Vác, de a hajrában sikerült eldönteni a mérkőzést, és megszerezni újabb győzelmünket a bajnokságban.
Küzdeni kellett

Hát, úgy tűnik, itt kézilabda ünnep lesz” – mondta Elek Gábor az M4 Sportnak, miután körbe nézett a váci sportcsarnokban, és már harminc perccel a kezdés előtt se nagyon látott szabad helyet a lelátón. Aztán később hozzátette, ilyen légkörben, az Érd és a Kisvárda legyőzésétől vérszemet kapó Vác ellen szinte biztosan nehéz dolgunk lesz.

Igaza lett, pedig ezúttal eltekintettünk volna ettől…

És akkor a meccs! Kisebb meglepetésre a jó ideje bombaformában lévő Háfra Noémi ezúttal csak a padon kezdett, Nerea Pena viszont már az első támadásnál is a pályán volt, és ha az elsőnél még nem is, a másodiknál már gólt is szerzett. Gyorsan kiderült az is, hogy nem véletlenül kezdett Nere, majd minden támadásunkat a hazaiak két hármas védőjére, Helembai Fannira és Karoline de Souzára vitte rá, és eleinte kimondottan sikeresen tette. A vezetést mégis nehezen szereztük meg, a tizedik percig kellett rá várni, mert a védekezésünk nem volt elég erélyes. Illetve szerencsés sem, megesett, hogy egy támadásnál háromszor pattant vissza a labda a hazaiakhoz, és harmadszor már nem tudott védeni Bíró Blanka, meg olyan is, hogy a kapusunkról magasra felpörgő labda végül csak átvánszorgott valahogy a gólvonalon. Mindenesetre a tizedik perc után fölénybe kerültünk, 9-6-ra elhúztunk, aztán, mire kicsit megnyugodhattunk volna, egy-egy hajmeresztő játékvezetői ítélet, és ugyancsak bosszantó hiba a mieinktől visszahozta a hazaiakat. Sőt, 6-1-es rohamot ment a Vác, és 12-10-es hátrányunknál muszáj volt időt kérnie Elek Gábornak. Rengeteget hibáztunk, amely egyrészt aggasztó volt kissé, másrészt megteremtette a lehetőséget az előrelépésre – bíztunk benne, hogy ha csak egy szinttel is tudunk javulni, akár a ziccer kihasználásokban, akár kapusteljesítményben, akkor rendben lehetünk. A szünetig végül nagy nehezen egy gólos előnyt összekapartunk, de ez azért még karcsúnak tűnt.

A második félidőben aztán, ha lassan is, de kezdtünk ellépni a váciaktól. Talán épp az imént említett egy szinttel játszottunk csak jobban, Bíró Blani védett néhányat, illetve a két fiatal szélsőnk, Faluvégi Dorottya és Márton Gréta szórta a gólokat. A Vác azonban nem adta fel még hat gólos hátrányban sem, pedig azt gondolhattuk, ha úszni látszik a meccs, akkor majd inkább engedik. Újra kapaszkodni kezdett, de csak háromig ért. Márton Gréta öt perccel a vége előtt szerzett góljával hattal vezettünk, és ekkor valóban eldőltnek érezhettük a két pont sorsát.

Nagyon nehéz és küzdelmes meccset nyert meg női kézilabdacsapatunk, amely annyiban azért pozitív lehet (mármint a nehézsége), hogy ez, így megfelelően szolgálta a jövő hétvégi, Buducsnoszt Podgorica elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésre való felkészülést.

NŐI KÉZI NB I
13. FORDULÓ
GVM EUROPE-VÁC–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 28–34 (15–16)
Vác, 600 néző. V: Horváth, Marton
VÁC:
Arenhart 1 – Jovetic 4, Barján 3, Kovács P. 3, Helembai F. 2, De Souza 6 (2), Radoszavljevics 3.
Csere: Suba (kapus), Szamoránsky P. 2, Lakatos 1, Diószegi, Kácsor, Hámori 1, Szondi 1, Hornyák B. 1
Edző: Szilágyi Zoltán
FTC: Bíró – Lukács, Van der Heijden 5 (1), Kovacsics 3, Snelder 4, Pena 5, Schatzl.
Csere: Szekeres 1, Szucsánszki, Faluvégi 6, Háfra 4, Márton 4, Hornyák D., Jovanovics 2
Edző: Elek Gábor
Az eredmény alakulása. 4. perc: 4–2. 14. p.: 6–9. 20. p.: 12–10. 25. p.: 14–12. 38. p.: 19–22. 48. p.: 22–28. 52. p.: 26–29
Kiállítások: 2, ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 3/1
MESTERMÉRLEG:
Szilágyi Zoltán: – A szünet után nagyot javult a Fradi védőmunkája, amivel aztán sok problémánk akadt. A végére felőrlődtünk a nagyszerű küzdelemben, de a mérkőzés több szakaszában jól játszva, egyenlő partnerek voltunk. Ez a kiváló hangulatú összecsapás is segítségünkre lesz a fejlődésben.
Elek Gábor: – A sportág nagyszerű propagandája volt ez a mérkőzés, amelyet egy remekül felkészített, jó Váccal vívtunk. Ellenfelünk dicsérete az is, hogy az elmúlt meccsekhez képest kissé enerváltabban kezdtünk. A második félidőben aztán megtaláltuk játékunkat és végül kijött a két csapat közötti különbség.