Lendületből megyünk Siófokra

2018. november 6., kedd 18:41 | 2 hónapja 9 napja 18 órája 41 perce
Fontos és önbizalom erősítő győzelmek után az ősz talán legfontosabb mérkőzése következik női kézilabdacsapatunk számára Siófokon.
Lendületből megyünk Siófokra

Alighanem utólag okosabbak leszünk, egyelőre viszont kettős érzéseink vannak: egyrészt úgy tűnik, jó, hogy Bajnokok Ligája-mérkőzések fogják közre a Siófok elleni rangadót, ugyanakkor zavartalan és ideális felkészülésről közel sem beszélhetünk.

Mint azt legtöbben bizonyára jól tudják, vasárnap délután fordulatos mérkőzésen (vezettünk néggyel, a hajrára azonban hátránnyal fordultunk) győztünk a BL-ben a Bietigheim ellen, szerdán pedig már az ősz egyik legfontosabb összecsapása következik, Siófokon lépünk pályára. Következő ellenfelünk évek óta próbál előrébb lépni a bajnokságban, és most erre óriási esélye is van, ugyanis az elmúlt nyáron külföldi klasszisok sorát szerződtette, és komolyan bejelentkezett a Bajnokok Ligája-helyekért folyó harcba. Különös ellentét a Siófok és a Ferencváros között, hogy míg együttesünk túlnyomó többségben a magyar játékosokra épít, addig a Siófok keretében alig-alig található magyar kézilabdázó. Sokatmondó adat, hogy riválisunk eddigi 237 lőtt góljából összesen tizenegyet jegyez magyar állampolgársággal rendelkező játékos – hetet Elghaoui Asma, négyet pedig Sárosi Nanetta. A legveszélyesebb a horvát balátlövő, Andrea Kobetic (leánykori nevén Andrea Penezic), aki meccsenként csaknem hét gólt átlagol, illetve a francia irányító, Estelle Nze-Minko, aki pontosan hatgólos átlaggal bír.

A Siófok eddigi eredménysora meglehetősen hullámzó teljesítményt mutat, hiszen a Tor Odvar Moen irányította gárda a Debrecent tizenhéttel (35-18), az Érdet tizenkettővel (34-22) verte, miközben kikapott a Váctól (28-29), vagy épp küszködött a Békéscsaba vendégeként (mintegy ötven percen át hátrányban volt).

„Nagyon komoly játékerőt képvisel a Siófok, elöl és hátul is Bajnokok Ligája-szintű játékra képes, de tudjuk, mik a céljaink, és ehhez nagyon fontos, hogy győzzünk – mondta Hornyák Dóra. – Nincs miért idegeskednünk, sok magas hőfokú mérkőzést játszottunk már, és ez kellő tapasztalatot ad ahhoz, hogy hogyan kell egy ilyen meccset megvívnunk. Higgadtnak és nyugodtnak kell lennünk ahhoz, hogy jó eredményt érhessünk el.”

A siófoki mérkőzésre a vendégszektorba szóló valamennyi jegy elkelt, továbbá a hazai klub felhívja a Fradi szurkolók figyelmét, hogy aki esetleg a hazai szektorokba váltott jegyet, az "semleges öltözetben" érkezzen a helyszínre, különben megtagadhatják a belépést.

A KÖVETKEZŐ MÉRKŐZÉS
Siófok KC - FTC-Rail Cargo Hungaria
Helyszín: Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok
Időpont: 2018. november 7. (szerda) 18:30 óra
Játékvezetők: Herczeg Péter és Südi Péter
Jegyár: A vendég szektorba szóló összes jegy elfogyott!