Lesz mit megbosszulni

2018. február 3., szombat 15:57 | 1 éve 14 napja 15 órája 35 perce
A terveknek megfelelően érkezett meg Franciaországba női kézilabdacsapatunk, csak a hotelben várták meglepetések, amelyeken jókat derült a társaság.
Lesz mit megbosszulni

Köszönhetően a Bajnokok Ligája-középdöntő első fordulójában aratott győzelemnek (34-26 a Buducsnoszt ellen) Metzbe úgy utazhatott női kézilabdacsapatunk, hogy második a csoportjában – ez lenne a cél néhány hét múlva is. Persze, a jelenlegi állás csak pillanatnyi, a francia rekordbajnokot csupán jobb gólkülönbségünknek köszönhetően előzzük meg, vagyis egyelőre törékeny az előny, amelyen vasárnap kellene szilárdítani.

Hogy csoda lenne, ha győznénk, az talán túlzás, de bravúr, nagy tett mindenképp, elvégre a Metz kiváló csapat. Az előző idényben a BL-ben például egyetlen egyszer kapott ki hazai pályán – igen, a Ferencvárostól, 28-25-re –, miközben legyőzte többek között a Győrt (32-31) és a Vardar Szkopjét (42-28) is, idén pedig veretlen, a Viperst 30-22-re, a Buducsnosztot 27-23-ra, a Bietigheimet 27-21-re verte. A franciák legjobbja az egykori győri jobbátlövő, a 186 centiméter magas Ana Gros, aki a tavalyi Metz-Fradin kilenc gólt vágott, ugyanakkor érdekes helyzet vele kapcsolatban, hogy a héten aláírt a nagy rivális Bresthez, s ezzel azért némi port felvert maga mögött. A Metz Gros mellett három légióst használ még rendszeresen: a holland jobbszélsőt, Luciano Jurswaillyt, a német balátlövő, Xenia Smits-t és a montenegrói kapust, Marina Rajcsicsot, rajtuk kívül a keretet francia kézilabdázók alkotják, s mint 2016-ban a junior Európa-bajnokságot és a felnőtt világbajnokságot is a franciák nyerték, sejthető a színvonal.

De legalább volt időnk felkészülni, ezúttal egy egész hét állt rendelkezésre. Az FTC-Rail Cargo Hungaria szombaton reggel kelt útra, előbb Münchenbe, majd onnét Luxemburgba repült, hogy aztán a hátralévő mintegy hatvan kilométert busszal tegye meg Lotaringia nagyjából százhúszezer lakosú székhelyéig. Az út a tervek szerint zajlott, egészen a hotelig. Ott aztán kisebb bökkenőt jelentett, hogy az első emeleten lévő recepcióig csak lifttel lehetett feljutni, csakhogy annak mérete és sebessége miatt, mire a társaság „vége” megkapta a szobája kulcsát, a többiek már az ebédhez gyülekeztek. Az étkezésről pedig annyit, szerencsére a hotel szomszédságában épp található egy szupermarket… A videózáshoz előkészített, lila székektől hemzsegő szobáról már lényegében nem tehet senki, de Elek Gábor egy fél mosoly kíséretében azért megjegyezte az első pillantás után, hogy „Legalább lesz mit megbosszulni holnap.”

A csapat ma esti edzéséről videós összeállítással és interjúkkal jelentkezünk majd, az utazásról készült pillanatképeket pedig a kézilabda szakosztály instagram oldalán tekinthetik meg.

BAJNOKOK LIGÁJA
Középdöntő, 2. forduló

Metz Handball - FTC-Rail Cargo Hungaria
Helyszín:
Palais Omnisports Les Arenes Metz
Időpont: 2018. február 4. 17 óra
Játékvezetők: Cristina Nastase és Simona Raluca Stancu (románok)
Jegyvásárlás a helyszínen, előzetes jelentkezés szükséges a contact@metz-handball.fr e-mail címen.