Levontuk a tanulságokat

2018. március 2., péntek 15:17 | 9 hónapja 16 napja 22 órája 53 perce
Láthattuk, hogy a Metz kiváló együttes, de bőven tudunk annyit javulni, hogy a mínusz kettőből plusz három legyen.
Levontuk a tanulságokat

A továbbjutást már senki sem veheti el a Bajnokok Ligájában női kézilabdacsapatunktól, vagyis biztosan játszunk a Final 4-ba kerülésért. A papírforma alapján az is elég valószínűnek tűnik, hogy az orosz Rosztov-Don vagy a román CSM Bucuresti ellen tesszük majd mindezt április elején-közepén; ezt nyilvánvalóan befolyásolja, hogy mi végül második vagy harmadik helyen zárjuk-e a csoportunkat, ez pedig első körben a szombati, Metz elleni rangadón múlik. Ahhoz, hogy a saját kezünkbe vegyük a sorsunkat, hogy a Metz elé kerüljünk a tabellán, minimum három góllal, vagy kettővel, de huszonötnél kevesebbet kapva kell nyernünk. Azzal sem nyúlhatunk nagyon mellé, ha hozzátesszük, hogy az előzésnél is nagyobb motivációt jelenthet lányaink számára, hogy visszavágjanak a Franciaországban elszenvedett vereségért.

Amit abból a mérkőzésből tanulságként levonhatunk, hogy a francia bajnok jobb csapat annál, hogy nekünk elég legyen csupán húsz percnyi jó teljesítmény. Meggyőződhettünk róla, hogy valóban az egykori győri jobbátlövő, a 186 centiméter magas Ana Gros a gárda legjobbja – tízszer talált be ellenünk… –, és az sem zavarta meg, hogy néhány hete a támadások kereszttűzébe került, amiért aláírt a nagy rivális Breszthez. Láthattuk, hogy Marina Rajcsics kiválóan helyettesíti az anyai örömök előtt álló kapust, Laura Glausert, és azt is, hogy nem véletlenül nyert világbajnokságot Franciaország.
A 27-25-ös végeredmény a leírtak tükrében akár még pozitív is lehet, hiszen bőven tudunk javulni annyit, hogy a mínusz kettőből plusz három legyen. És ott lesz a segítség, amit a hazai pálya, a csordultig telt lelátók, a várhatóan pokoli hangulat jelent.

BAJNOKOK LIGÁJA
Középdöntő, 5. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Metz Handball
Helyszín:
Dabas, Obo Aréna
Időpont: 2018. március 3. 15:30
Játékvezetők: Bojan Lah és David Sok (szlovénok)
MINDEN JEGY ELFOGYOTT!
TV: Sport 1