Magunkkal foglalkozunk

2018. március 10., szombat 13:46 | 9 hónapja 9 napja 1 órája 20 perce
Nem a mi kezünkben van a döntés, de egyébként sem számolgatna a csapat, hanem győzni szeretne Németországban.
Magunkkal foglalkozunk

Na, de kivel játssza női kézilabdacsapatunk a Bajnokok Ligája-negyeddöntőt?

Kétségkívül ez a hétvége igazi kérdése, amely (kis túlzással) még annál is jobban foglalkoztatja a Fradiért szorítókat, mint, hogy győz-e a csapat vasárnap este a német bajnok otthonában. Extrém esetben akár még a Győr is lehet a válasz, mármint, a negyeddöntős ellenfél (FRISSÍTÉS: szombaton este Győr 34-25-re verte a Ljubljanát és csoportelsőként zárt), de a realitás alapján a CSM Bucuresti vagy a Rosztov-Don lesz az ellenfél. Utóbbi kettő közül pedig beláthatatlan, hogy melyikkel járnánk jobban, ráadásul döntéshelyzetben inkább a Metz van – ha nem szerez kevesebb pontot, mint a Fradi, akkor másodikként végez, ha viszont otthon valahogy mégis megtréfálná a Thüringer, mi pedig legyűrjük a Bietigheimet, a franciák harmadikként zárnak, mi meg a második helyre lépünk.

A számolgatáshoz először a szombat délután lejátszott Rosztov-Bucuresti rangadó végeredménye adott támpontot – a fordulatos összecsapáson a szünetben még a románok vezettek hárommal, a végén azonban az oroszok örülhettek, 25-24-re nyertek, ezzel biztosan a Bucuresti előtt végeznek (a Győrön múlik, hogy csoportelsőként, vagy másodikként). A Metz velünk egy időben, vasárnap lép pályára, vagyis okoskodni eleve nehéz lenne, de Elek Gábor még kis is jelentette, hogy nem szeretne semmi másra figyelni csak a saját csapatára, és a sors majd eldönti, hogy kivel vívhatunk az álomért, a Final 4-ba jutásért. A lényeg: mi a magunk módján megpróbáljuk legyőzni a Bietigheimet és kiszolgálni a szurkolókat, akik újfent keresztül utazzák értünk Európát.

Itt tartunk egyelőre, miközben a csapat szombaton délelőtt már Németországba utazott, Stuttgartig repülővel, onnét a maradék negyven kilométert pedig busszal tette meg. A program szerint 16 órától videózik a társaság, majd 17 órától a mérkőzés helyszínén edz.

BAJNOKOK LIGÁJA
Középdöntő, 6. forduló

SG BBM Bietigheim - FTC-Rail Cargo Hungaria
Helyszín:
MHP Aréna, Ludwigsburg
Időpont: 2018. március 11. 17 óra
Játékvezetők: Michalis Tzaferopoulos és Andreas Bethmann (görögök)
Jegyár: 15 euró
TV: Sport 1