Magunkra koncentrálunk

2018. május 22., kedd 16:41 | 7 hónapja 24 napja 16 órája 44 perce
Még arra is van esély, hogy nem hirdetnek bajnokot szerdán este, és azt sem tudjuk, pontosan mit kell tennünk a sikerért – VIDEÓ!
Magunkra koncentrálunk

„Tordi a fiatalokkal van!” – mondta felütésként Elek Gábor, amint az Elek Gyula Aréna parkettjére lépett. A csapat focihoz készülődött, a jelzőtrikókat már ki is osztották a játékosok, fiatalok az öregek elleni csata volt kilátásban, csak épp a norvég erőnléti edzőnk, Tord Ellingsen helyzete volt kérdéses. A kezdésről ugyanakkor nem volt vita, az mindig a szülinapos privilégiuma, s bár ezúttal két ünnepelt volt, Danick Snelder és Szucsánszki Zita is az „öregek” táborát erősítette.

Az is gyorsan kiderült, hogy Tord jó igazolás, az első gólt rögtön ő szerezte, igaz, a válasz is jött rá fél percen belül – úgy potyogtak a gólok, mint a Kecskemét elleni meccsen. Illetve, a cél az lenne, hogy szerdán este is hasonló legyen a termés, még akkor is, ha ez jóval nehezebb kör lesz. Ráadásul azt sem igazán tudjuk, hogy pontosan mit kell tennünk: elképzelhető, hogy nyerünk, nagy különbséggel, de az sem elég, miként matematikailag még a vereségünk esetén is lehetünk bajnokok – persze, ez extrém forgatókönyv lenne. Az is benne van a pakliban (na, ez mi, ha az előbbit tituláltuk extrémnek?!), hogy szerdán este nem hirdetnek aranyérmest: ha a Győr pontosan hat góllal nagyobb különbséggel nyer, mint mi, miközben tizenöttel több gólt szerez nálunk, minden összevetésben egyenlőre állnak a felek, és csütörtökön, sorsolással döntenek a trófea sorsáról.
Vagyis elképesztő végjáték, amelyben akkor járunk legjobban, ha kizárólag magunkkal foglalkozunk. Az mindenesetre biztos, hogy a szurkolóinkon nem múlik majd a siker, minden belépő elfogyott – a csarnokba kilátogatók ezúttal a szokásosnál korábban, már négy órától beléphetnek az arénába (a büfé is a rendelkezésükre áll majd), így bízunk benne, hogy a csapatok már a bemelegítéshez érkezve megtapasztalhatják, hogy mi vár rájuk.

Visszatérve a keddi edzésre, együttesünk pontosan azt gyakorolta, ami a váciaktól várható. Védekezésben és támadásban is annak megfelelően forgatta Elek Gábor játékosait, hogy azzal a szerdai ellenfelünk játékát szimuláljuk. Az elszántsággal egyáltalán nem volt probléma, a megoldások azonban messze nem voltak tökéletesek, így aztán néhányszor ingerültebben is magyarázott vezetőedzőnk. A lényeg, persze, hogy szerdán működjön minden, ez még csak a főpróba volt.26. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - GVM Europe-Vác
Helyszín:
Elek Gyula Aréna
Időpont: 2018. május 23. 18 óra; KAPUNYITÁS: 16 óra!
Játékvezetők: Bonifert Ferenc és Oláh Viktor
MINDEN JEGY ELFOGYOTT