Már a nyolc között

2018. július 10., kedd 18:04 | 7 hónapja 10 napja 13 órája
Szenvedett a magyar női junior kézilabda-válogatott az első félidőben, aztán a másodikban állva hagyta Szlovéniát, és esélyeshez méltón győzött.
Már a nyolc között

Montenegró ellen szombaton jól, Norvégia ellen vasárnap káprázatosan kézilabdázott a magyar női junior-válogatott, és végül négy győzelemmel, száz százalékos mérleggel a csoportja élén zárt, ennek köszönhetően pedig a hétfői szünnap után kedden a nyolcaddöntőben a B-csoport negyedikjével, Szlovéniával találkozott.

A tapasztalatok alapján bátran mondhattuk, hogy kötelező a győzelem és a továbbjutás Faluvégi Dorottyáék számára, de az első félidőben még messze nem mutatkozott meg a két csapat közötti különbség. Meglehetősen lassú és pontatlan volt a támadójátékunk, így, bár hátul nem kaptunk sok gólt, többször is a szlovénoknál volt az előny. Sokat elárul, hogy a szövetségi edzőnek, Golovin Vlagyimirnek már a 12. percben időt kellett kérnie, igaz, ettől legalább kicsit változott a játék képe és a 19. percben már kettővel vezettünk (8–6). Tjasa Lovsin azonban megoldhatatlan feladatot jelentett számunkra, és vezérletével megint fordított Szlovénia. Még jó, hogy a félidő hajrája a miénk lett, ráadásul Kácsor Gréta időn túli szabaddobásból szerzett góljával kettő gólos előnnyel mehettünk szünetre (12-10).

A félidő után aztán egészen más ritmusban kézilabdázó magyar válogatottat láthattunk a pályán. Háfra Noémi betöréseivel, valamint Márton Grétával nem tudott mit kezdeni az ellenfél, a 39. percben hat, az 54-ben tíz volt közte, a vége meg tizennégy lett. A második játékrészben mutatott lehengerlő játékával a magyar csapat megérdemelten jutott a legjobb nyolc közé, ahol szerdán 16:15-től Románia ellen folytatja. Hasonló eredmény reményében...


NŐI JUNIOR KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, DEBRECEN
NYOLCADDÖNTŐ
MAGYARORSZÁG–SZLOVÉNIA 31–17 (12–10)
A magyar gólszerzők:
Klujber K. 7 (3), Márton G. 6, Kácsor G. 4, Háfra N. 3, Szabó K. 3, Pásztor N. 2, Lakatos R. 2, Tóvizi P. 1, Giricz L. 1, Hornyák B. 1, Kuti B. 1,