Máris meccs

2017. augusztus 1., kedd 18:09 | 11 hónapja 15 napja 31 perce
Visszatértek a magyar válogatottjaink, szerdán pedig már felkészülési mérkőzést játszik női kézilabdacsapatunk.
Máris meccs

Egy hetet töltött a magyar női kézilabda-válogatott balatonboglári edzőtáborában az FTC-Rail Cargo Hungaria öt játékosa Bíró Blanka, Lukács Viktória, Kovacsics Anikó, Schatzl Nadine, illetve Szekeres Klára, és a hétfői regenerációs program után kedden már együtt edzett a keret (egészen pontosan már csak a junior Európa-bajnokságon szereplő Faluvégi Dorottya és Márton Gréta hiányzik).

„Tartalmas és hasznos héten vagyunk túl, sok edzésünk volt, amelyeken az erőnlétünket is fejlesztettük, de rengeteg taktikai elemet is gyakoroltunk, méghozzá a főként fiatal játékosokból álló Norvég válogatottal közösen – magyarázta Szekeres Klára, az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatkapitánya. – Az első napok voltak különösen fárasztóak, ezek alapján kicsit tartottam is attól, hogy mennyire lesz nagy a terhelés, de aztán az edzőink pont úgy adagolták a munkát, hogy a következő tréningen már újra jó állapotban voltunk.”

Szekeres Kláráék a hét lezárásaként pénteken és vasárnap is játszottak egy meccset a norvégok ellen – előbb döntetlenre végeztek a felek (22-22), majd a mieink 25-22-re legyőzték a háromszor húszperces összecsapáson az olimpiai és világbajnoki címvédő riválist, amellyel a decemberi világbajnokságon azonos csoportba kerültek.

„A felkészülési időszak elején jót tett az önbizalmunknak a siker, és összességében is azt mondhatom, hogy jobb volt a teljesítményünk, mint amit vártam. A következő hetek pedig a Fradival való felkészülésről szólnak, kíváncsian várom már az első, szerdai edzőmeccset.”

Kedden kettő edzés szerepelt a programban, délelőtt az állóképesség és izomfejlesztő gyakorlatok voltak többségben, míg délután jobbára a taktikai elképzeléseket igyekezett Elek Gábor átadni a lányoknak. A héten már kettő felkészülési találkozót is vív az együttes: előbb szerdán 14:30 órától az Elek Gyula Arénában fogadjuk az MTK-t, majd szombaton Debrecenben lépünk pályára.

A felkészülési mérkőzések időpontjait itt találhatják meg: PROGRAM.

FTC-Rail Cargo Hungaria – MTK
Felkészülési mérkőzés

Időpont: 2017. augusztus 2. 14:30 óra
Helyszín: Elek Gyula Aréna
Jegyár: a belépés díjtalan!