Még kettő esély

2018. május 20., vasárnap 10:22 | 6 hónapja 21 napja 7 órája 3 perce
Az utolsó felvonás kezdődik, benne még kettő bajnokival, amelyeken van esélyünk ledolgozni a hátrányunkat – elsőként vasárnap kora este Kecskeméten.
Még kettő esély

Ha valami mellettünk szól a K&H női kézilabda liga utolsó kettő fordulója előtt, akkora az az, hogy valamelyest levegőhöz jutottunk az óriási rohanás után. A három hét alatt megvívott hat bajnoki szemmel is jól látható nyomokat hagyott a társaságon, épp ezért jött jókor a tíznapos szünet, igaz, a junior korú játékosainkra – köztük a tavaly nyár óta a teljes magyar női kézilabda mezőnyben legnagyobb terhelést kapó Háfra Noémire – mindez nem igaz, ők ebben a periódusban még három meccset letudtak…

„A szezon végéhez közeledve sokkal frissebbek már nem lesznek a játékosok, de azt látom, hogy ez a kis szünet is okozott már labdaéhséget, és talán a mikro sérüléseket tudtuk kezelni – magyarázta Elek Gábor. – Győznünk kell Kecskeméten, méghozzá sok góllal. Az biztos, hogy ehhez sokkal türelmesebb védekezés szükségeltetik, mint az előző két összecsapáson volt, nem lehet azt remélni, hogy az ellenfél három passza után labdát szerzünk és rohanunk a gyors gólért, mert ebből jönnek a hibák. Hiszem, hogy ha húsz gól alatt tartjuk a Kecskemétet, akkor elérhetünk számunkra megfelelő eredményt, de az is fontos, hogy egy-egy rontott lövés után ne azon agyaljunk, hogy épp most ment-e el a bajnoki cím, mert az csak újabb rontást szül.”

Az előzetes jegyeladások alapján úgy tűnik, két-háromszáz fradista a helyszínen szurkol majd a csapatnak, vagyis jó eséllyel hazai pályán érezhetjük magunkat a Messzi István Sportcsarnokban. Belépők korlátozott számban még a mérkőzés napján is kaphatók, de érdemes időben érkezni annak, aki biztosan be akar jutni a csarnokba. Aki a televíziók előtt figyeli majd a meccset, annak is különleges élményben lehet része, hiszen az M4 Sport párhuzamos közvetítéssel készül: a tervek szerint felváltva mutatják a Budaörs-Győr és a Kecskemét-Fradi bajnokikat.

K&H női kézilabda liga, 25. forduló

Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE - FTC-Rail Cargo Hungaria
Időpont:
2018. május 20. 17:15 óra
Helyszín: Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Jegyár: 1200 forint.