Megállítani Gulldent

2017. április 7., péntek 14:19 | 1 éve 1 hónapja 14 napja 21 órája 31 perce
A tavalyi Bajnokok Ligája-gólkirály a bukarestiek legjobb játékosa, a legtöbb gólt szerzők között pedig nincs román az első hétben – ellenfélmustra.
Megállítani Gulldent

A CSM Bucuresti-et csupán 2007-ben alapították, vagyis tíz év sem kellett hozzá, hogy a klub Európa trónjára üljön, 2016-ban ugyanis a Kim Rasmussen vezette bukarestiek komoly meglepetést okozva elhódították a Bajnokok Ligája-trófeát. Noha a szakvezető azóta a magyar női válogatott szövetségi kapitánya lett, és távozott az aranyérmes együttesből Mayssa Pessoa, Ana Paula Rodrigues, Fernanda Franca Da Silva, Ekaterina Vetkova és Maria Fisker is, a CSM idei játékoskerete talán minden korábbinál erősebb lett. Érkezett a nyáron a balszélső Majda Mehmedovics, a kapus Paula Ungureanu, a balátlövő Gnonsiane Niombla, a jobbátlövő Camille Ayglon és a beálló Anastasiya Lobach.

A gárda legjobbja azonban a már 2015. óta itt kézilabdázó 27 esztendős svéd irányító, Isabelle Gullden. A klasszis a tavalyi BL-döntőben tizenöt (!) góllal terhelte meg a Győr hálóját, száznyolc találatával a sorozat legeredményesebb játékosa lett, s hatvanhat góljával idén is vezeti a házi BL-góllövő listát. Az ő kikapcsolása mellett rendkívül fontos lesz megállítani a spanyol válogatott jobbszélsőt, Carmen Martint is. Ő idén negyvenhatszor talált eddig az ellenfelek hálójába, de a Larvik elleni csoportrangadón például nyolcszor is eredményes volt.
Kiválóan megérti magát Gullden a pályán (is) a honfitársával, a balátlövő Linea Torstessonnal, így kulcskérdés lehet kettejük játékának semlegesítése, de rajtuk kívül a már említett Carmen Martin, Niombla és Mehmedovics is kimondottan eredményes szezont fut. A CSM rangidőse régi ismerősünk, a tizenhetedik BL-idényét taposó harminchét esztendős Aurelia Bradeanu, aki nyolc éven át játszott a Győrben. Érdekesség, hogy a román együttes hét legjobb góllövője között egyetlen hazai kézilabdázó sincs, vagyis meglehetősen nemzetközi társaságról beszélhetünk.

Nem tudni milyen eredménye lesz, de tény, hogy nem volt minden rendben a Bucuresti háza táján az elmúlt hetekben. A nyáron Rasmussent váltó Jakob Vestergaardot már novemberben menesztették, de a helyére ülő Aurelian Roscával sem voltak elégedettek, ezért egy hete bejelentették, hogy szakmai igazgatóként a stáb tagja lett Per Johansson is, ám ez Roscának nem tetszett, így felmondott, azt pedig már most tudni lehet, hogy nyártól a holland válogatottat is irányító Helle Thomsen lesz a tréner.

Nem vár tehát könnyű feladat az FTC-Rail Cargo Hungaria játékosaira, akik magyar idő szerint 19 órakor lépnek pályára a zsúfolásig telt Sala Polivalentában.

Női kézilabda, Bajnokok Ligája
Negyeddöntő, első mérkőzés

CSM Bukarest – FTC-Rail Cargo Hungaria
Helyszín:
Bukarest, Polyvalent Hall
Időpont: 2017. április 7. 19 óra (magyar idő szerint)
Játékvezető: Joanna Brehmer, Agnieszka Skowronek (lengyelek)
Élő szöveges közvetítés a fradi.hu-n!
TV:
Sport1