Megcsíptük a feljutót

2017. május 9., kedd 10:35 | 1 éve 1 hónapja 11 napja 23 órája 31 perce
Az NB I/B-ben szereplő fiatal női kézilabdázóink hazai pályán szereztek egy pontot a jövőre minden bizonnyal az élvonalban szereplő Kecskemét ellen.
Megcsíptük a feljutót

Miután a kézilabda utánpótlásban nem hemzsegnek az olyan csapatok, amelyek az aktuális ferencvárosi együttest képesek maximális erőbedobásra késztetni (értsd: korosztályonként egy-kettő hasonló kaliberű ellenfél van), a fiatalok a fejlődésük érdekében a tehetségük szerint egyre idősebbek között játszanak. A legfelsőbb korosztályok legjobbjai pedig, lévén a felnőtt keretbe még nem férnek be, ám hatványozottan szükségük van rá, hogy legyen rendszeresen éles mérkőzés a kezükben, a honi másodosztályban, az NB I/B-ben is részt vesznek.

E sorozat huszonnegyedik fordulójában a tabella kilencedik helyén álló csapatunk az addig huszonhárom mérkőzéséből huszonegyet megnyerő, s ezzel listavezető Kecskemétet fogadta az Elek Gyula Arénában.

„Bár a kötelező és a nyerhető meccseket többnyire hoztuk a szezonban, idén még nem sikerült egyetlen bravúr győzelmet sem aratnunk, ezért szerettük volna elkapni a szinte biztosan feljutó Kecskemétet – magyarázta az együttest trenírozó Kovács Attila. – Nálunk az képzés az eredményesség előtt áll, ezért év közben arra figyelünk, hogy mindenki játéklehetőséget kapjon, és célzottan nem is szoktunk készülni az ellenfelekből, de ezúttal megbeszéltük, hogy rámegyünk a bravúrra, ezért az adott taktikához legmegfelelőbb játékosok lesznek többet pályán. Noha videó alapján ezúttal sem készültünk az ellenfélből, néhány edzésen koncentráltan a Kecskemét elleni felállást gyakoroltuk. Egyébként is tanítottuk volna a lányoknak a hét a hat elleni játékot, de ez a listavezető ellen is célravezető volt, így ezt játszottuk hatvan percen át.”

A már az NB I-ben is bemutatkozó fiatal kézilabdázóink közül Monori Orsolya, Mód Noémi és Suba Sára is >>visszajátszott<< a másodosztályba, de a legjobb teljesítményt a szélsőként tizenkét kísérletből nyolcszor eredményes tizenhét esztendős Bánfai Kíra nyújtotta (a mezőny legeredményesebbje az öt hétméterest értékesítő Monori Orsolya lett). Az együttesünk erejét mutatja, hogy a végjáték kezdetén négygólos hátrányban is volt, mégis sikerült egyenlíteni, és egy pontot elcsípni a bajnoki címtől egyetlen győzelemre álló kecskemétiektől.

NŐI NB I/B Keleti csoport, 24. forduló

FTC II. – NYCS – Hufbau-Akker KNKSE 28-28 (16-15)
A Ferencváros gólszerzői:
Monori Orsolya 9 (5), Bánfai Kíra (8), Vernes Dorottya 3, Zsikó Zsanett 3 (1), Háfra Luca 2, Ladics Vivien 1, Tóth Nikolett 1, Mód Noémi 1.

A mérkőzés hivatalos jegyzőkönyve és felvétele ITT található.